Peugeot 208 2012: Peugeot 208 van het jaar 2012

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn dochter heeft na het bijvullen van de olie vergeten de dop er weer op te draaien. 100 km mee gereden en naderhand de olie weer bijgevuld. Nu wil de motor met de dop erop niet meer regelmatig lopen. Wel als je de dop eraf laat. Dan loopt de motor goed. Wat kan de oorzaak zijn????

Aufie57

Geplaatst door Aufie57 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

9 maanden geleden - kaleido 1

Caterventilatie verstopt met olie ?

    Dankjewel voor de snelle reactie. Dat weet ik niet. Nog nooit van gehoord. Wat moet ik mij daarbij voorstellen, slang verstopt of zit er een filter in het carter? - Aufie57 (0), 9 maanden geleden

9 maanden geleden - kaleido 1

Nee normaal met de dop er op gaat de overdruk in je motor via je carterventilatie , deze zit aan je kleppendeksel en loopt naar je inlaat dacht ik.
Zonder dop veranderd het druk gebeuren in je motor en kan dit negatieve gevolgen hebben voor de werking van carterventilatie.

9 maanden geleden - JGC

Ik zou 'm eens uitlezen en foutcodes resetten. Grote kans dat motormanagement helemaal in de war is geraakt waardoor teveel of te weinig brandstof wordt ingespoten. Bij 100km rijden zonder oliedop zal de nokkenasversteller ook niet lekker gewerkt hebben.

Loopt de motor alleen stationair heel beroerd, of wordt het beter als je gas bijgeeft?

    Dankjewel. Wij gaan er vandaag mee bezig. - Aufie57 (0), 9 maanden geleden

9 maanden geleden - Aufie57

Hallo allemaal, sorry voor de wat late reactie maar ik dacht eerst nog wat testritten maken.
Wij hebben alles gecontroleerd aan de motor alles was goed. Alleen het kleppendeksel en rubberen slangen allemaal vernieuwd. Alle foutcodes gereset en meerdere keren uitgevoerd, na elke testrit.
Van een garage houder gehoord dat nu alle acties voorlopig voldoende zijn en kijken hoe het er over twee weken voorstaat. Nu heeft het motormanagement systeem wat meer tijd om goed op elkaar in te lopen. Het blijkt nu dat na zondag de motor rustiger en regelmatiger loopt. Wij blijven hoop houden dat het na verloop van tijd goed zal komen. Nog iedereen hartelijk dank voor meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum