Peugeot 306: Peugeot 306 Loopt niet meer op LPG

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 tu3jp

Beste Problemcar,

Ben ruim 2 jaar in het bezit van een peugeot 306 1.4 op LPG AG DGC. De motor start op benzine en slaat na ongeveer 4 seconden over op LPG.

Enige tijd geleden begon hij wat moeilijker over te schakelen op LPG en moest ik vaker opnieuw starten voordat hij overschakelde. In de weken daarna heb ik eerst even handmatig op benzine gereden om daarna handmatig over te schakelen naar LPG.

Op een dag wilde hij nog maar even op LPG om vervolgens te smoren en af te slaan waarna ik weer moest overschakelen op benzine. Op benzine liep hij wel oke. Afgezien van het nu en dan stationair afslaan.

Heb van alles geprobeerd. Lucht filter huis schoongemaakt, andere bougies, aansluitingen computer gereinigd en contacten in computer doorgesoldeerd, aansluitingen afsluiters, de afsluiter bij verdamper losgehaald en schoongemaakt (niet vervuild) en alle aansluitingen van de relais van oxidatie ontdaan.

Op benzine bleef hij redelijk lopen. Totdat ik thuis weg reed en maar 1 km van huis ben gekomen, hij liep even goed op LPG maar sloeg vrij snel weer af en liep op benzine erg beroerd. ANWB erbij, die heeft alles gecontroleerd en een mechanisch probleem uitgesloten. Ook kreeg hij spanning op beide afsluiters. De auto is toen afgesleept naar men huis.

Hier weer alles gecontroleerd en geprobeerd, ook de schakelaar van het LPG systeem losgehaald en schoongemaakt. De gas computer nogmaals doorgesoldeerd en toen kon deed hij het weer redelijk, rijden op LPG en benzine ging goed alleen warme start ging moeilijk.

Na een week ongeveer 250 km te hebben gereden, kreeg ik weer problemen 10km nadat (toeval?) ik weer volle tank LPG had getankt. Met regelmatig overschakelen naar benzine/LPG wilde hij af en toe even op LPG lopen. daarna helemaal niet meer.

Nu heb ik alle drie de relais in de gascomputer vervangen en wil hij nog steeds niet lopen op LPG. Op benzine loopt hij redelijk/goed.

Ik ben nu ten einde raad, hoop hier boven een duidelijke omschrijving te hebben gegeven over het probleem en dat iemand mij hiermee kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Bart

Bart306

Geplaatst door Bart306 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

heemskerk4251 (0), 11 jaar geleden

DGC is in feit een gewone verdamper die lambda gestuurd wordt met behulp van een stappenmotortje. Is jouw lambdasensor wel goed?

Het membraan in de verdamper kan ook nog stuk zijn, Zoals alle verdampers kan ook deze verdamper er op een gegeven moment de brui aan geven.

Op de printplaat in de computer zit een dubbele schakelaar die het benzinebedrijf uitschakelt als overgegaan wordt op gas. Deze schakelaar wil ook nogal eens problemen geven, zodat op beide brandstoffen tegelijk wordt gereden, wat tot verzuipen leidt. Deze schakeling is dubbel uitgevoerd, dus bedrading om solderen geeft (als dit het probleemis) soulaas.

DGC was één van de eerste g3 installaties, en was populair in de negentiger jaren. Neem eens contact op met teleflex of er nog onderdelen te krijgen zijn.

Bart306 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie!

Inmiddels wil hij af en toe weer even op LPG lopen. Dit is eigelijk het probleem dat ik eerst had.

Of men lambda nog goed is weet ik niet. Heb op dit moment geen multimeter om dat te kunnen controleren. Weet jij wat de waardes horen te zijn? Of een andere optie om dit te testen?

Het membraam defect van de verdamper lijkt me niet het geval aangezien ik geen lpg in men koelsysteem krijg.
Onderdelen en revisie sets zijn makkelijk te verkrijgen via lpgonderdelen.nl, mocht dit het probleem wel zijn is een set zo besteld.

Ik heb 1 kleiner relais op de print van de LPG computer niet vervangen. Ik ga deze nu proberen te vervangen mocht ik op tijd bij de electro zaak kunnen komen.

Weet je misschien hoe de bedrading is om te solderen?

Bij voorbaat dank!

Bart306 (0), 11 jaar geleden

Zojuist dat laatste relais vervangen op de print van de gas computer. Zonder duidelijk resultaat.

heemskerk4251 (0), 11 jaar geleden

Deze gascomputer is al uit te lezen. Ga naar een goede AG (teleflex) dealer.

Wanneer heb je de laatste APK gehad? Bij de 4 gasmeting moet de slecht werkende sensor eruit komen. Verkrijgen van onderdelen voor deze verdamper (systeem) zal moeilijk worden.

Bel eens met nieuwenhuijsen in Rijswijk 0703903554. Heeft mij toentertijd goed geholpen

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.