Peugeot 306: Peugeot 306 XN bouwjaar 1992 Startproblemen, doet helemaal niets

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste forumleden,

Sinds vanmorgen, na de hevige regenval heb ik startproblemen, voor het eerst. Of eigenlijk hij doet helemaal niets. De startmotor gaat niet aan, niet eens een klik of een ander geluid. Nu heb ik een kleine boemhooo gehad en het kan zijn dat er hier en daar wat aan het carresorie beschadigd is. Ik vermoed dat er ergens water in de elektra is gekomen. Overigens licht en de andere lampjes doen het prima.

Heeft iemand een idee??

Bijvoorbaat hartelijk dank

Jurgen

Jurgen Kervezee

Geplaatst door Jurgen Kervezee (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

De startmotor kan vastzitten door het vocht.

Jurgen Kervezee (0), 17 jaar geleden

Dank voor de reactie. Ik heb naar de startmotor gekeken en deze zag er niet vochtig uit. Andere delen van de motor een beetje wel. Als je voor de motor staat de kabel en aansluiting rechtsboven was nat. Geen idee wat het is. Als de startmotor vastzit door vocht wat kan ik dan het best doen??

Dank
Jurgen

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Als die vastzit kan je er -niet te hard- een klap met een hamer op geven. Als er vocht bij de ontsteking gekomen zou zijn, zou de startmotor wel ronddraaien maar de motor niet aanslaan.

Jurgen Kervezee (0), 17 jaar geleden

Dit ga zsm proberen, als ik hem dan gestart krijg wat kan ik dan het best verder doen? Ik kreeg de tip van een vriend dat het iets te maken kon hebben met de "verdeel kap" ik heb hem gezocht alleen heb ik het niet kunnen vinden. Door een scheurtje zou het contact met de startmotor de zaak hebben kunnen verpesten. Eerlijk hoopte ik daarop, ik ben niet erg goed met auto's en hoopte op een eenvoudige oplossing. Wellicht teveel gehoopt.

Dank
Jurgen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.