Peugeot 307: Peugeot 307 SW 2.0HDI RHS start niet meer, wel met batterijlader

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: RHS 2.0HDI

Beste,

We hebben hier een Peugeot 307SW, diesel RHS-motor (1997cc) die niet meer start. Over een 6-tal maanden hadden we net hetzelfde fenomeen maar toen is het probleem, onverwacht vanzelf weggegaan.

Deze keer hebben we echter niet zoveel geluk :)

Als we met texa de fouten uitlezen heeft deze: nokkenaspositiesensor, synchronisatiefout
Ik kan de fout wissen maar zodra deze één keer is stilgevallen krijgen we opnieuw zelfde fout.

De motor heeft de 1e (meestal ook 2e startbeurt) de neiging een dikke seconde te draaien maar valt dan stil. De starter draait zeer vlot rond, de batterij en starter zijn voldoende krachtig. (veronderstellen we na 30jaar ervaring toch)

De nokkenaspositiesensor is verwisseld, geen resultaat, hij blijft permanente voeding van 4,8v krijgen, ook tijdens het starten... Het vreemde is: we trekken de wagen in gang: deze draait. Met de acculader erop, start deze ook onmiddellijk en blijft netjes draaien...
Als we de batterij hebben bijgeladen en starten dan kunnen we met de lader eraf nog enkele keren starten, doen we dit verschillende keren na mekaar dan hoor je dat de wagen het steeds moeilijker krijgt te blijven draaien, hij start, en dan na die seconde hoor je het toerental even zakken en haalt het terug op. Doen we dit enkele keren dan valt hij terug stil. ...

Vreemd fenomeen, weten jullie raad ?

Alvast onze bijzondere dank !

mvg,

Steven

Steven01

Geplaatst door Steven01 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

Synchronisatie fout duid op een afwijking in de timing. Dit luisterd zeer nauw, het krukas tandwiel heeft wel een spie, maar de groef in de poelie is aanzienlijk ruimer. Dit is om de timing zeer nauwkeuriger te kunnen afstellen. Ik vermoed dat dit niet correct gedaan is of dat deze hierop iets verlopen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.