Peugeot 607: Peugeot 607 met storing bandenspaningsensoren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2HDI

Wij krijgen sinds een paar dagen de onderstaande melding bij onze peugeot 607:

4 bandenspaningsensoren ontbreken.

Er is de laatste tijd niks met de wielen of banden gedaan.
Heeft iemand enig idee?

Dickstegeman

Geplaatst door Dickstegeman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JHV (0), 14 jaar geleden

Voor de verkoop zijn de wielen verwisseld en heeft de vorige eigenaar de nieuw ondergezette wielen, zonder bandenspanningssensoren die bij de vorige wielen er wel onder zaten, niet aan en/of afgemeld in de BSI. Dat is de centrale computer die alles regeld en bijhoud.
Dus aangeeft wanneer je ruitensproeier bakje bijna leeg is, deur open/dicht etc etc. En ook de bandenspanningssensoren die in de standaardvelgen van een 2.2HDI zitten bij houd. Om dan te melden wanneer 1, of meerdere, van de banden te lage druk heeft.
Wanneer de velgen dus verwisseld zijn door velgen zonder de sensoren, en dit niet in de computer aangegeven is, krijg je deze melding. Helaas zal dat een gang naar de deler betekenen. Die kan dmv de uitlees apparatuur deze functie uitschakelen.
Misschien is het verstandig dat de dealer alle foutmeldingen uitleest en aan je verteld. wanneer er meer storingen zijn geweest kun je dit in de computer terugvinden. Echetr alleen bij de dealer met proxia uitlees apparatuur. Of Citroen met de Lexia.
Johan

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.