Peugeot 607: Airbag vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2HDiF 16v

Hallo allemaal,

Ik ben nu al geruime tijd op zoek naar een stoelairbag RV voor mijn Peugeot 607. Het is echter een heel lastig model en er zijn maar weinig onderdelen tweedehands beschikbaar. Ik heb al op veel plaatsen gezocht naar deze airbag, maar vaak hebben ze hem niet meer, of willen ze dat ik het complete interieur koop tegen schandalige prijzen. Na een jaar zoeken vond ik eindelijk een demontage-peug gevonden die hem nog had, maar de auto had flinke brandschade en de verkoper durfde hem niet als goed te verkopen (wel eerlijk gelukkig).
Nu is mijn vraag eigenlijk:

Wordt deze zelfde airbag (stoel RV) ook nog in andere Peugeots (of andere merken) gebruikt, zodat ik kan zoeken op een wat makkelijker model?
Ik weet dat vraag- en aanbod niet gewenst is op dit forum, dus probeer ik op deze manier mijn eigen zoektocht wat nieuw leven in te blazen.

Op de airbag zelf staat het volgende vermeld:

TRW ABS
3037 0082-A
24-02-2005
PSA Z9 FRONT

||||-Streepjescode-||||

5P HAWR 0137497 * K
9651954580 01


en rechts daarvan:

AIRBAG-HYBRIDGASGENERATOR
SWI 12/25 -- BAM -- PT1 - 0614
HERSTELLER: TRW AIRBAG SYSTEMS
84544 ASCHAU
TEL: 08638 / 965 - 0
HERSTELLUNGSJAHR: 2005


Hopelijk kan iemand mij wat meer informatie verschaffen.

Alvast bedankt!

royvdmaas

Geplaatst door royvdmaas (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Vraagje: wie gaat de stoel voor je herstellen? Want wat ik er van weet moet je daar heel speciaal draad voor gebruiken.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Xsara picasso heeft ook stoel airbags, waarom moet de airbag vervangen worden ? (Af gegaan ? Dan (volgens Citroën) de Airbag ECU en KABELBOOM ook VERPLICHT vervangen!!)

axl795 (0) PRO, 14 jaar geleden

het onderdeelnummer adhv het 96nummer is 8216HF en een zoekopdracht op servicebox laat de airbag alleen zien bij een 607,
helaas :(

axl

royvdmaas (0), 14 jaar geleden

Afgegaan inderdaad. Ik dacht eraan de stoel te laten herstellen bij een interieurbekleder. Ga er vanuit dat zo iemand wel begrijpt dat daar speciale draad in gaat (snap ik nog). Ik had het liefst gewoon een complete stoel gehad, maar die zijn al helemaal nergens te vinden of ze zijn echt beschadigd/versleten en ze worden alleen als complete bekledingsset verkocht (incl. deurpanelen ed.).

Dat van de ECU was mij bekend, dat de airbag kabelboom vervangen moet worden niet. Als het zover is zal ik dit gelijk meenemen, want die verantwoordelijkheid zou ik nooit willen hebben.
Ik wil de auto gewoon helemaal netjes op orde hebben (volgens de eisen fabrikant) en dit is het enige wat nog niet klopt.

Jammer dat echt alleen de airbag van een 607 past, dit beantwoordt wel mijn vraag, het is alleen helaas niet het antwoord dat ik had gehoopt ;).
Als iemand nog een laatste suggestie heeft dan hoor ik dat graag, anders kan het topic dicht.

Allemaal weer hartelijk dank voor de hulp.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Servicebox is puur voor Peugeot, Citroen heeft Service ;)

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je al eens geprobeert bij Bart ebben, persoonlijk zou ik alleen maar een NIEUWE airbag er in willen hebben, je weet niet wat er met die andere gebeurt is...

royvdmaas (0), 14 jaar geleden

Hoi Citroënmonteurtje,

Bedankt voor de extra suggestie. Ik heb net op de site van Bart Ebben een aanvraag geplaatst. Hopelijk hebben ze wat liggen... Ik zag in de online voorraad dat ze nog wel een hele stoel hebben, maar dat is er een van stof.

Persoonlijk maakt het mij niet zoveel uit of ze nieuw of tweedehands zijn. De airbags in mijn auto zijn ook niet nieuw meer, maar zolang ze maar klappen als dat nodig is vind ik het prima. Als de airbag geen goede weerstand geeft, geeft de ECU toch wel een foutmelding.
Vindt eigenlijk dat airbags veel makkelijker en goedkoper te verkrijgen zouden moeten zijn, je wil als fabrikant toch ook de veiligheid op de weg stimuleren lijkt me. Ik mis die ene airbag nu al een jaar omdat ik geen vervanging kan vinden.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=royvdmaas]Vindt eigenlijk dat airbags veel makkelijker en goedkoper te verkrijgen zouden moeten zijn, je wil als fabrikant toch ook de veiligheid op de weg stimuleren lijkt me. Ik mis die ene airbag nu al een jaar omdat ik geen vervanging kan vinden.[/quote]
Dit type Airbag is duur omdat de oplages niet zo heel groot zijn.
Natuurlijk spelen ook de ontwikkelingskosten van zo'n Airbag een grote rol.

Ook is een Airbag makkelijk verkrijgbaar, bestel hem bij de dealer met 2 dagen heb je hem in huis.

Vraag niet wat een Airbag kost...
Vraag je af wat veiligheid, een Airbag je waard is ?

Je hebt nu eenmaal een luxe type auto, daar hangt ook een luxe prijskaartje aan.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.