Peugeot 106: piepend/schrapend geluid linker voorwiel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: HFX (TU1JP)

Beste mensen, ik zit met het volgende probleem: Na een kwartiertje rijden begint mijn linker voorwiel te piepen/schrapen een kleine beweging aan het stuur laat het weg gaan, maar met het stuur vrij geeft het weer geluid.
Na het remmen is het niet anders en de toon verandert mee met verandering in snelheid.
Als hij koud is rijd hij prima. Wie kan mij vertellen waar ik dat moet zoeken?

jminnen

Geplaatst door jminnen (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Mogelijk een wiellager defect....

Gr. paul

jminnen (0) PRO, 9 jaar geleden

bedankt voor je snelle reactie, zat ik zelf ook aan te denken maar vond het vreemd dat het alleen gebeurd na een kwartiertje rijden. Ik het net gevoeld of ik speling in het wiel voel maar dat voel ik ook niet. wiel eraf gehaald en niets te zien. Ik denk zelf ook nog steeds wiellager maar ben niet echt overtuigd.

vriendelijke groet, joris

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Zit er niets tussen ankerplaat en remschijf

jminnen (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoi Jan, waar zou ik dan naar moeten kijken? Ik heb wel het wiel eraf gehad om te kijken maar als je iets specifieker kan zijn zou ik nog eens kunnen kijken. alles zit goed vast en blokken zijn gelijk en als nieuw.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Achter de remschijf zit een plaat, daar kan soms iets tussen komen en kan dan het geluid veroorzaken

peterh8902 (5) PRO, 9 jaar geleden

roestrand binnenzijde remschijf?

jminnen (0) PRO, 9 jaar geleden

Zojuist alles er even af gehaald, foto's genomen misschien dat hier iemand iets ervan kan zeggen. geen speling in het wiel en draait vrij rond.

harnak (0), 9 jaar geleden

ik zou eerst je remmen eens goed gangbaar maken. zuiger geleidepennen zeker weten dat het gangbaar is en volgens mij zij je remblokken verbrand,dus vernieuwen

jminnen (0) PRO, 9 jaar geleden

Tja, alles is gangbaar. remt prima en draait daarna ook weer goed. schijf eraf gehaald en remklauw erop gezet. beweegt soepel. Misschien heeft het rommelen ermee al wat geholpen. Morgen een stukje ermee rijden.

Bedankt voor alle reacties.
Vriendelijke groet, Joris

jminnen (0) PRO, 9 jaar geleden

Nu enkele weken later, Na de demontage van alles is het geluid niet meer terug gekomen. Ik ben er bijna 100% zeker van dat het door slecht gesmeerde remblokken kwam. 4 maanden geleden gemonteerd voor het eerst met vet uit een spuitbus (speciaal voor remmen natuurlijk) op de platen was dit nog volgoende aanwezig maar op de randjes waar de blokken overheen gleiden heb ik extra gesmeerd met kopervet want die zagen er wat droog uit.
Bedankt voor alle reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum