Peugeot 206cc: Piepent geluid kachelaanjager/airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

mijn peugeot 206cc bjr 2001 daar van maakt de kachelaanjager een piepent/schuurend geluid auto heeft airco maar die is vorige week door airco specalist voorzien van beurt aircoservice+aircoclean+aircocheck airco is in perfect staat ben een leek op auto gebied bijvoorbaat dank voor de hulp

johny54

Geplaatst door johny54 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Bartuz (0), 14 jaar geleden

Hebben ze het interieurfilter ook vervangen??
Kan zijn dat er een blaadje in de kachel is gevallen en dat dat blaadje nu in je kachel zit en lawaai maakt.

johny54 (0), 14 jaar geleden

Ja interieurfilter is ook vervangen auto maakte voor aircobeurt ook al dat geluid

306 cabrio (0) PRO, 14 jaar geleden

Een lager in de aanjager gaat ook wel eens kapot.

johny54 (0), 14 jaar geleden

en is dat makkelijk te vervangen en is dat zelf te doen ?

306 cabrio (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit links onder het dashboard. Hiervoor moet deel stuurkolom los.

johny54 (0), 14 jaar geleden

en is dat makkelijk te doen voor een leek met 2 rechtse handen ?

johny54 (0), 14 jaar geleden

heb meer het gevoel dat het geluid recht achter bedienings paneel airco zit ?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Cabrio bedoeld: zit vanaf de linkerzijde (boven gaspedaal) in het kachelhuis, dus dan kom je zo'n beetje in het midden van dashboard uit met geluidjes.

johny54 (0), 14 jaar geleden

Hans en hoe kom ik daar bij en is dat voor een leek te doen en kan je aanjager alleen vervangen of niet

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de aanjagersnelheid verhoogt over lager insteld, wordt het piepende/schurende geluid dan ook erger of minder erg........gaat het geluid mee met de snelheid van de aanjager?
Zoals door cabrio al aangegeven, moet je het onderste gedeelte van de stuurkolom bij de kruiskoppeling losmaken en opzij leggen. De aanjager moet dan met de wijzers van de klok mee, losgedraait worden uit het kachelhuis. Dit kan best lastig zijn vanwege de weinig ruimte, bijna geen zicht op wat je aan het doen bent, en het eruit manouvreren als je niet weet hoe het moet, dus of het verstandig is om dit als leek te gaan doen??
Aan de andere kant: als het inderdaad piepen is van de aanjager, dan kan(?) schoonblazen, en een weinig WD40 op de lagerpuntjes al genoeg zijn om het op te lossen, dus voor zo'n relatief simpele oplossing best wel duur om dit door een garage te laten doen.

johny54 (0), 14 jaar geleden

Het lijkt als ik aanjager hogerzet dat het geluid niet harder wordt als die een poosje aanstaat airco wordt het geluid ook minder maar als ik hem dan uitzet airco en zet hem gelijk weer aan dan hoor je het geluid weer

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als er geen verband tussen snelheid aanjager verhogen of verlagen is, dan zal het hoogstwaarschijnlijk iets anders zijn wat het het geluid veroorzaakt. Is het climat control (automatisch geregelde airco)? Zo ja, probeer dan eens te "spelen" met de instellingen bijv. naar max heet en max koud, standje blazen voorruit, standje eco enz. om zo te bepalen of het hiermee te maken heeft.
Anders toch maar even naar de dealer.

johny54 (0), 14 jaar geleden

ja het is een climax control ja als ik temp omhoog doe wordt het geluid ook meer en heb standen aanjager gebruikt en wordt geluid ook meer ga er dus maar van uit dat hel aanjager is (lagertje) kan ik daar zo bij komen met w32 om te smeren

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=johny54]climax control[/quote]
Mooie omschrijving, maar John, het wordt er niet duidelijker op en het lijkt me verstandiger om dit eens door een garage te laten beoordelen voordat je hier aan gaat beginnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum