Peugeot 106: plotseling oplopen van toerental tot 5500 r p/m

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

wie o wie weet raad,
Peugeot 106 heeft al geruime tijd de klacht dat zo uit het niets het toerental op gaat lopen, zowel bij stationair draien als tijdens het rijden.
De stappenmotor drukt de gasklep volledig open en houd dit zonder pardon vol, bij het uitschakelen van het contact sterft de motor gewoon af maar is vervolgens amper weer aan de praat te krijgen, duidelijk verzopen !
Al diverse reparaties uitgevoerd waaronder een andere Computer, een andere inspuitkop ( compleet met stappenmotor, gaskleppotentiometer en alles ) en nieuwe temperatuur sensoren.... nadien leek het probleem weg te zijn maar is helaas nu na 3-4mnd weer terug bij af.
Ben benieuwd of iemand de klacht kent en de oplossing weet, heb inmiddels 1x dezelfde klacht gehoord van een collega bedrijf maar die auto is nooit storingsvrij geworden en uit eindelijk verkocht met het probleem...
Alvast bedankt

MDS

Geplaatst door MDS (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MeindertS (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb dit ook al eens meegemaakt (maar dan met een Alfa 156), toen heb ik het hele gasklephuis vervangen, toen ging het een tijdje goed, maar daarna begon het weer, en bleek er dus weer een storing te zitten in het electronische gedeelte van het gasklephuis, deze storing wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de computer, na het vervangen van het 3de gasklephuis EN de computer is het niet meer voorgekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.