Peugeot 106: Slecht sluitend raam (electrisch)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Sinds kort gaat het raam aan de bestuurderskant van onze 106 erg slecht dicht.

Soms als de knop (sluiten) wordt ingedrukt reageert het raam niet. Soms sluit het raam heel erg traag. Openen gaat wel goed.

Iemand enig idee wat het kan zijn?

cavemania

Geplaatst door cavemania (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je kunt de geleiders aan de zijkant eens smeren/inspuiten,kan zijn dat het droog is en stroef gaat,of het motorje loopt op zijn einde..

cavemania (0), 14 jaar geleden

Ok, dan ga ik dat proberen. Indien het het motortje is kunnen deze ook los worden vervangen in plaats van het volledige mechanisme?

cavemania (0), 14 jaar geleden

Ik heb net de boel uit elkaar gehaald. Wat bleek de motor deed het nog prima. Ik heb de knoppen omgezet van de ruit bediening en het raam opent en sluit weer goed. De knop die er op zat bleek erg heet te worden.

Ik ga proberen de knop te repareren, indien mogelijk.

Ik heb ook contact gehad met een sloop en dealer voor de prijs van een nieuwe schakelaar.

Op de sloop betaal ik €25 en bij de dealer €22,61. Drie maal raden waar ik de schakelaar ga halen als deze vervangen dient te worden!

cavemania (0), 14 jaar geleden

De bedieniningsknop heb ik uit elkaar gehad. Wat bleek de knop was erg smerig van binnen. Alle delen aan de binnenzijde van de knop voorzichtig gedemonteerd. Daarna alles schoongemaakt en de contact even een kleine beetje opgeschuurd. De boel weer in elkaar gezet en het werkt weer naar behoren.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.