Peugeot 206 2005: portierslot opent en sluit vanzelf bij afdraaien

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

hoi,
Een 206 benzine gekocht voor mijn zoon , bouwjaar 2005.
De wagen geeft bij het rijden aan dat het linkerportier niet dicht is , de binnenverlichting op portierstand flikkert dan ook ,.
Maar vooral , de centrale vergrendeling spriingt op en af + tegelijk enkele piepgeluiden telkens je een scherpe bocht neemt of een straat indraait , anders niet .De binnenverlichting op portierstand flikkert wel altijd.
Ik las in eerdere topics al dat er mogelijks een massaprobleem is in het portierslot ( links dan vermoedelijk ) , maar waarom stelt het probleem zich dan enkel bij het afdraaien?

Stovie

Geplaatst door Stovie , lid sinds 7 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Zou beginnen met het slot als zodanig te controleren en de deurschakelaar of deze goed functioneren, doe de deur op en druk de haak in het slot dicht met een schroevendraaier en kijk dan eens wat de cv en binnenverlichting doet .

hans4074 PRO, 7 maanden geleden

Ik denk ook eerder aan een mechanisch probleem in/van het slot mechaniek. Deze auto heeft waarschijnlijk al een uitvoering dat de centrale vergrendeling op slot springt zodra de auto gaat rijden. Doordat het slot mechaniek niet goed vergrendeld op z'n 2e sluiting, raakt de portier vergrendeling van slag en blijft het binnenlicht knipperen. Probeer de pal op de zijkant van het portier eens te smeren en controleer of de 2 torxboutjes van de slotvanger goed vast zitten.

Stovie, 7 maanden geleden

dat ga ik doen , dank u .
Het blijkt wel zo te zijn dat dit altijd terug gebeurt bij een ( bijna ) stilstand , heb ik nu net ondervonden .
Dat kan zijn aan verkeerslichten , maar dus ook bij afslaan in een straat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Peugeot 206 aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.