Peugeot 604: Probleem brandstoftoevoer koude start diesel

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Diesel, Motorcode: XD2S (2300cc turbo)

Hallo allemaal,

Bij de koude start van deze auto heb ik problemen met brandstoftoevoer. Starten gaat zonder problemen, maar al snel komt hij moeilijk op toeren en na 100-200m rijden is het afgelopen en slaat hij af. Het lijkt dat de brandstofpomp wordt leeggedraaid en dat er geen nieuwe aanvoer is. Het brandstoffilter heb ik al vervangen zonder resultaat. Ik moet er bij zeggen dat de auto ook op plantaardige olie rijdt, middels een magneetklep tussen het dieselfilter en de brandstofpomp kan ik kiezen om plantaardige olie aan te voeren ipv diesel. Dat wil goed, na die 100m rijden kost het even tijd voordat er weer voldoende brandstof in de pomp zit, maar dan komt hij weer goed op toeren. Het merkwaardige is, dat als de motor warm is en ik terugschakel naar diesel, hij er helemaal geen problemen mee heeft. Dan rijd ik gerust kilometers op diesel.

Waar kan dit aan liggen? Zit er misschien rommel in de tank die na een poos stilstaan naar beneden zakt en de aanvoer blokkeert, terwijl die na een eindje rijden door de tank gaat zweven en dus wel weer brandstof doorlaat? Ik kan mij tenminste herinneren dat er iets dergelijks aan de hand is geweest toen ik nog taxi reed. 80 km/u was echt de top. Bij de garage deden ze toen een of ander aggressief goedje is de tank die de rommel oploste. Zo dat hier ook een oplossing zijn en hoe heet dat spul? Is dat niet t eaggressief voor je leidingen/pakkingen?

Of hebben jullie nog andere ideeen wat het probleem kan zijn?

mvg,

Bram

bdebruin

Geplaatst door bdebruin (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 604? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

asx (0) PRO, 16 jaar geleden

membraam van opvoerpompje boven brandstoffilter controlen/vervangen

bdebruin (0), 16 jaar geleden

Spijker op de kop, hartelijk bedankt! Dat was inderdaad het probleem. Mogelijk zelfs door mijn eigen onkunde veroorzaakt tijdens het ontluchten (Had het schroefje niet altijd open gedraaid).

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 604 of stel zelf een nieuwe vraag.