Peugeot 206: Probleem met koppeling/versnellingsbak?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo allemaal! Ik heb een vraagje betreffende mijn peugeot 206 uit bj. 2000. Sinds vorige week geeft hij voor een licht schurend geluid dat harder wordt (nog steeds niet heel hard) naarmate ik sneller ga rijden. Het is ook pas te horen vanaf ongeveer 50-60 kilometer p/u, daarvoor hoor je nog niks. Dit geluid hoor ik pas vanaf de 3/4e versnelling. Hierdoor krijg ik het idee dat het niet aan mijn koppeling ligt maar aan bijv. de versnellingsbak of eventueel de lagers hiervan. Als hij stationair draait hoor ik ook niks. Hij schakelt verder prima en ik ondervind verder nog geen problemen. Iemand die hier toevallig ervaring mee heeft of ideeën wat het zou kunnen zijn? Alvast bedankt!

MartijnG1

Geplaatst door MartijnG1 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Om te beginnen, controleer olie niveau in de bak.eenmaal op de brug is de rest ook te controleren. op vreemde geluiden uit de bak.

kaleido 1 (1630) PRO, 7 jaar geleden

Controleer het steunlager eens van de rechter aandrijfas of deze niet mee draait in zijn huis .
Streepje zetten op het lager en het huis , rijden dan zie je het zo .
Als er speling op zit is het ook mis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.