Peugeot : probleem met toeren van de motor.

Experts en Particulieren ik heb jullie hulp nodig.

Ik zal als a-technuet het probleem zo goed mogelijk proberen te omschrijven.

Afgelopen winter is het probleem ontstaan. Als ik aan het rijden ben gaat de motor zonder dat ik het gaspedaal verder indruk meer toeren maken. Als ik dan mijn koppeling indruk jaagt mijn auto het toerental op tot aan de begrenzer.... erg gevaarlijk dus. Heb hem al laten uitlezen, daar kwam een foutcode 34 uit... iets met een koelwatersensor of zo. Die sensor dus door mijn zwager (=monteur van airco's) laten vervangen (was een sensor aan de zijkant van mijn motorblok of zo). Het ging een aantal weken goed maar toen begon het zelfde probleem weer. Terug naar de garage, weer uitgemeten, weer een 34 en een half uur later weer niet en toen weer wel.... de garage heeft een condensator boven op mijn motorblok ergens tussen gezet om piekspanningen af te vangen. Het probleem is nu deels opgelost. De auto geeft af en toe nog steeds gas maar nu verhoogd hij het toerental maar met een 1000 en valt dat vanzelf na een halve minuut weer terug.

Tel daar bij op dat mijn toerenteller soms waardes aangeeft maar over het algemeen de wijzer naar beneden staat.... (en dus ook niet beweegt)

Vertel vertel help mij....

OsFa

Geplaatst door OsFa (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

is het probleem er altijd of soms? kun je het reproduceren? Wat gebeurt er als de motor goed loopt en je trekt de stekker van betreffende sensor los? Als het probleem zich dan ook voordoet misschien een kabelbreuk?

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Uw zwager heeft waarschijnlijk een condensator bij de bobine geplaatst. Als het hierdoor verbeterd is kun je het probleem misschien oplossen met het vernieuwen van de bobine en de bougie kappen. Laat bij een dealer nakijken of dit raadzaam is en laat ze het merk van de bobine controleren.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.