Peugeot 306 Break 2.0 HDI: Probleem Peugeot RD1 radio/cd (Clarion PU-2294A)

Bouwjaar: 2001

Ik heb een vreemd probleem met mijn Peugeot-fabrieksradio/cd-speler RD1 (=Clarion PU-2294A). De cd-speler werkt prima op contact of bij motor uit, maar houdt ermee op zodra de motor gestart wordt. De radio werkt zonder problemen.

De aansluiting is d.m.v. drie ISO-connectoren A, B en C. Heeft iemand enig idee of er iets mis is met de aansluiting? Of raakt de laser van slag door de trillingen van de motor?

Ik heb de auto net gekocht en weet niet of het probleem altijd al heeft bestaan.

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Het lijkt mij dat dit toch gewoon in de c.d.speler zit.hooguit zou de laadspanning iets kunnen doen, bij draaiende motor is de boordspanning nl. iets hoger, 14.4 volt max als dat nou 17 of meer is zou het kunnen dat???

LuckyMe (0), 19 jaar geleden

Oldtimer, je hebt gelijk. De spanning gaat naar 14,5 volt. Om een of andere duistere reden raakt de cd-speler daardoor van slag.

Ik ben naar de dealer geweest en volgens de monteur moest het in de radio zitten. Een gebruikte radio/cd van hetzelfde type deed het inderdaad zonder problemen...

Bedankt in elk geval voor de hulp.

LuckyMe (0), 14 jaar geleden

Hier nog een (extreem verlate) update: heb een 2e hands PU-2325A uit een 206 op de kop getikt. Het frontje omgewisseld met dat van de PU-2294A en het werkt alweer een paar jaar probleemloos.

Pjotr9136 (0), 14 jaar geleden

Er is inderdaad wat tijd overheen gegaan,
maar er kan altijd iemand erg blij zijn met de geplaatste oplossing!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.