Peugeot 307: Problemen na vervanging koppakking

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: Hdi 2.0

Sinds de koppakking is vervangen door de dealer heb ik problemen met de auto. De dealer kan het niet oplossen. Daarom een bericht hier. Graag jullie hulp!

De motor trilt/schudt stationair, met name bij een warme motor. Maar ook bij een koude motor loopt ie niet lekker. Er zit een regelmaat in het schudden/trillen. Er is al vloeistof in de brandstof gegooid door de dealer, voor de verstuivers. Dit had geen resultaat.

Daarnaast had ik voor het vervangen van de koppakking geen problemen met het schakelen. Alles was lekker soepel. Na de reparatie was met name versnelling 1 en 2 zeer stroef, maar ook andere waren slechter. Dit heb ik aangegeven bij de dealer. Hij heeft er nu flink aan geropt, zodat het soepeler is maar het voelt nu of er heel veel ruimte zit in de versnelling (met name bij 2 en 4).

Mijn vraag is of jullie een oplossing weten voor beide problemen. Het lijkt me duidelijk dat het te maken heeft met het vervangen van de koppaking waarbij de motor geheel is verwijderd geweest.

Groeten

P307

Geplaatst door P307 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Toevallig laatst ook in de werkpl. gehad: was wel 407, maar schakelproblemen nadat er een nwe motor in was gezet. Het schakelen werkt, net zo als bij 307, met schakelkabels, en bij die bewuste 407 zat er een forse knik in de binnenkabel t.h.v. de aansluiting op de versnellingsbak. Hierdoor haakte de binnenkabel elke keer tegen de ingang van de buitenkabel bij de versnellingsbak. Vermoedelijk toch een beetje te ruig geweest bij het uit,- of inbouwen van de motor.
Het andere probleem is op afstand moeilijk te beoordelen. Is het een probleem met regeling of ontstaat het trillen, doordat er bijv. motorsteunen niet correct zitten.

wovr100582 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat de 2problemen niet met het vervangen van de koppaking te maken heeft !
Maar is er geen verstuiver geraakt met het demonteren monteren?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.