Peugeot 307: Kachel/Airco

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi, ik heb sinds enkele maanden deze 307SW bouwjaar 2006. Voorheen ook een 307SW gehad van bouwjaar 2003. Het valt me op dat bij de ventilator van de airco/verwarming de snelheid van de ventilator niet maximaal gaat op automatische stand, ik draai daarvoor de instelling naar LO, buitentemperatuur van 20 graden en in de auto dus nog een flink stuk warmer. De ventilator blijft maar half draaien. Op hand kan ik de ventilator wel voluit laten draaien. Is dit normaal bij deze uitvoering?

Reube

Geplaatst door Reube (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Uit je bericht maak ik op dat de auto is voorzien van ecc.
Het is normaal dat de ventilator snelheid zich aanpast op temperatuur en andere instellingen bijv die van de airco, als de airco niet werkt valt er ook niets te koelen en regelt de ecc de ventilator snelheid.
Op handbediening schakel je de automatische regeling uit, dus moet je zelf de temperatuur en snelheid van de ventilator regelen naar keuze.

Reube (0), 14 jaar geleden

Ok, dat is duidelijk, maar is het dan niet zo dat als ik de instelling van de airco op LO zet (dus zo koud mogelijk) dat dan de ventilator maximaal moet gaan draaien? Ik wil het toch immers zo koud mogelijk hebben met deze instelling. Ik kan namelijk niet zeggen dat het dan erg koud wordt als hij op LO staat.

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt volledig Reube, als je alles op Lo hebt ingesteld wil je het zo koud mogelijjk hebben, als dat niet het geval is? zal de aanjager ook niet meer kunnen verrichten dan de temperatuur naar maat staven te hanteren.
Immers zal er genoeg warmte aangevoerd moeten worden, om het koudemiddel te doen laten verdampen, m.a.w indien de vulgraad te weinig is van het systeem? zal de aanjager niet meer koelen (harder draaien) dan dat wat wordt aangeleverd..

Reube (0), 14 jaar geleden

Ik begrijp dus dat er waarschijnlijk te weinig koudemiddel in zit. Ik heb nog garantie, dus ik laat het controleren, anders bel ik jou, ik zie dat je in de buurt zit !

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Het kan dat er te weinig koudemiddel in zit, een andere mogelijkheid is dat de interieur temp. sensor een verkeerde waarde geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum