Peugeot 207 2009: Raambediening 207 CC

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Goededag.
Paul uit Groningen hier, nieuw aangemeld met een vraag die betrekking heeft op de bedieningsmogelijkheden van het raammechanisme bij een Peugeot 207CC uit 2009.
Even een inleiding:
Vele jaren hadden wij een Fiat Punto Cabrio, leuk in de zomer maar ook goed in herfst in winter, alles eenvoudig te bedienen. Ramenwerk met slingertjes en kap handmatig...prima dat blijft lang heel. Ik had de gewoonte om tijdens het rijden niet het portierraam te openen maar het achterste raampje geheel of gedeeltelijk te openen bij gesloten kap. Frisse lucht echter nauwelijks wind aan mijn bestuurderskant. Het einde voor d punto kwam door vele mankementen, roest en rot.
Heb nu een Peugeot 207 CC gekocht. Ramen en dak alles op elecktrische bediening. Het werkt goed. Tegenvaller is het feit dat je de achterse raampjes niet onafhankelijk van het voorraam < portier> kunt openen. Op 1 knop drukken, dan gaat eerst portierraam en als dat geheel geopend is gaat het kleine achterraampje. Dat had ik niet verwacht.
Mijn vraag:
Is er een mogelijkheid om hier verandering in te brengen....mischien een switch in de bedrading die je handmatig kunt bedienen. Aan: Voorraam zakt niet, alleen achterraampje...Uit: de gebruikelijke situatie, voorraam naar beneden, daarna achterraampje.
Ik realiseer mij dat deze vraag mischien een beetje "out of the box is", maar wie weet is er iemand die hier een oplossing voor heeft. Ik lees het dan graag.
Vriendelijke groet,
Paul

Geplaatst door

Paul207cc (55)

al 2 dagen lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik weet geen oplossing, maar je kan zelf ook wel bedenken dat er zeer waarschijnlijk een goede reden kan zijn waarom men dat zo heeft ontworpen....

Beunhaas 935
badge vip badge

2 dagen

Ik heb het inmiddels ook voorgelegd aan iemand die dit type Peugeot door en door kent. Niet mee "knoeien" , je verstoort waarschijnlijk het door autocomputer gestuurde proces. Kan het openen en sluiten van ramen en dak compleet verstoren. Ik begrijp het, laten zoals het bedoeld is geweest.

Paul207cc 55

1 dag

Inderdaad niet mee knoeien.
Het een en ander zit allemaal met micro switches aan elkaar verbonden.
Ga je hier aan rommelen dan kan dit nare gevolgen hebben.

Plakkie 800
vip badge

1 dag

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.