Peugeot 207: Radio volume max 2 tot 4

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Beste Jordy.

Oplossing niet, maar als je kijkt wat het onderzoek + een eventuele reparatie zou kosten, dan weegt dat niet op tegen de aanschaf van een 2e hands. Er staat een te koop op marktplaats voor €40,-. Anders ff kijken op de site van Bart Ebben in Malden. Die verkopen ze ook, inclusief garantie. Ga je naar de garage (dealer), dan ben je al gauw meer kwijt. Uitbouwen is 10 minuten werk. Er staat op YouTube een filmpje hoe dat te doen.

Succes.

Jordyvd25

Geplaatst door Jordyvd25 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jordyvd25 (0), 5 jaar geleden

Goedemiddag. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met een probleem met mijn radio (RD4) sinds enkele dagen als de radio op radio-stand staat dat mijn volume max 4 kan zijn en minimaal 2.. waarbij die 3 overslaat. Als ik naar de AUX-stand gaat heb ik hetzelfde alleen met 7 en 9. Ik kan er op internet voorderest niks over vinden. Ik heb ook enkele peugeot garage's gebeld en ook hun zijn niet bekend met het probleem. Ik hoop dat iemand een oplossing heeft!

Gr jordy

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Als dit zowel met de bedieningsknop op de radio , alsmede aan de stuurschakelaar gebeurd lijkt dit inderdaad op een inwendig defect van uw RD4.
In dit geval , zie Xantia12362 .
U zou nog eventueel een reset van de RD4 kunnen uitvoeren doormiddel van het minimaal 3 minuten stroomloos maken van de RD4 . ( Uitbouwen en stekker demonteren )
Indien u toch overgaat op een andere RD4 , vergeet dan niet dat deze " nieuwe " RD4 wel even moet worden aangemeld met het juiste chassisnummer in de BSI . ( functie anti diefstal )

Functie antidiefstal van de autoradio.
Als beveiliging tegen diefstal bevat het geheugen van de autoradio de 8 laatste karakters van de VIN-code.
Bij het aanzetten van het contact vergelijkt de radio het opgeslagen VIN, via het netwerk CAN, met de in de BSI 1 opgeslagen code.
Wanneer de 2 VIN-codes niet met elkaar overeenkomen werkt de autoradio in de zogenaamde verstoorde modus.
Tijdens het storen klinkt er een vervelend geluid door het normale geluid en is het niet meer mogelijk om normaal naar de radio te luisteren.
OPMERKING : Met behulp van het diagnoseapparaat kan het VIN in de radio opnieuw geprogrammeerd worden ; Na het onderbreken van de voeding zijn er geen speciale handelingen door de gebruiker nodig om de radio te laten functioneren (initialiseren na het losnemen van de accukabels is niet nodig).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.