Peugeot 106: Rammeltje voor in Peugeot 106

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Mijn 106 maakt sinds enige tijd een licht rammelend geluid als ik over hobbels rijd. Op een gladde weg hoor je niks, maar op een klinkerweg hoor je een licht 'bolderend' geluid. Als je over een drempel rijdt, dan hoor je echt een harde tik. Voor zover ik het hoor zit het alleen aan de rechterkant (bijrijderskant).

Als ik stilsta, en ik draai het stuur naar rechts, dan voel ik bij het aanzetten ook wat speling (licht tikkend geluid). Naar links hoor/voel ik niets.

'k heb de auto omhoog gekrikt en gevoeld of er speling op de wielen zit, maar dit lijkt allemaal in orde.

Kan het ergens in de stuur overbrenging zitten?

Klok

Geplaatst door Klok (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

marius controleer je stuurkogels en je fusseekogels op speling en wel in de stand waar in hij op de weg staat dus op een 4-koloms brug.

groetjes jan.

hurri (0), 17 jaar geleden

fusee voel met vingers laat iemand het stuur heen en weer bewegen

Klok (0), 17 jaar geleden

Ik ben er inmiddels achter waar het rammelen vandaan komt. Het stuurhuis. Als ik aan de stuurstangen trek/sjor, dan hoor ik hetzelfde geluid als ik hoor wanneer ik op een hobbelweg rijd. Het geluid komt uit het stuurhuis.
Misschien sluit dit mooi aan bij wat ik nog steeds wil doen: stuurbekrachtiging inbouwen.
Wie weet exact welke componenten ik daar allemaal voor nodig heb? Pomp/slangen/riemen? Heeft iemand toevallig nog zoiets liggen?

Santa (0), 17 jaar geleden

Marius, bezint eer ge begint........

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

idd, das wel een werkje hoor!Maar je weet zeker dat je niet aan de stabilisator stangetjes trekt? die gaan nogal eens.

Klok (0), 17 jaar geleden

Inmiddels al enige tijd verder, en zopas het probleem een beetje 'gelapt'.

Ik heb de hoes van het stuurhuis (zit boven het linker voorwiel) er eens afgetrokken, daarachter zit gewoon een holle ruimte waar een stuurstang (stang met tanden erop) in beweegt. Deze stuurstang rammelt ergens tegenaan, waarschijnlijk tegen het tandwiel van het stuur. Daar zit dus teveel speling op. Bijstellen kan volgens mij niet.

Maargoed, ik heb die holle koker volgespoten met (dik) vet, daarna de hoes er weer op. Het rammelen is nu vrijwel over, wordt gedempt in het vet denk ik.

Ik ben benieuwd hoe lang het goed blijft gaan. In tussentijd houd ik met een schuin oogje in de gaten of ik nog aan een stuurbekrachtigingsset kan komen...
Het is mij nog steeds niet duidelijk wat voor stuurbekrachtigingssysteem er op een 106 zit? Is dat elektrisch, of met een pomp?

(Stabilisatorstangen zijn trouwens allemaal in orde)

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Hij heeft stuurbekrachtiging met een elektrische pomp! Kans is klein dat je er ééntje vindt, zoveel 106-sen zijn er niet mee geleverd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.