Peugeot 206: Ratelend geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een peugeot 206 1.6 XT uit 2002 en sinds 2 dagen geeft hij een ratelend/rammelend geluid bij het optrekken. Vooral met een koude motor in versnelling 1 en 2. Weet iemand wat dit kan zijn en of ik er wel mee kan doorrijden? Ik heb pas voor volgende week een afspraak kunnen maken bij de dealer.

mvg,
Sofie

sofiedvrs

Geplaatst door sofiedvrs , lid sinds 11 jaar geleden

7 Reacties

oldtimer PRO, 11 jaar geleden

Versn.bak ??

Helazena, 11 jaar geleden

Mijn Peugeot 206 XT bj 2006 toevallig ook net wegggebracht voor zelfde probleem. Ratelend / pruttelend geluid bij optrekken en geluid weg of stuk minder als de motor warm is. Enige wat ik tot nu toe weet is dat het aan het spruitstuk zou moeten liggen (beginstuk van de uitlaat). Weet niet of het hetzelfde is, maar klinkt hetzelfde.

sofiedvrs, 11 jaar geleden

Nadat mijn auto daar 2 dagen heeft gestaan, kon de dealer niks vinden. De monteur vertelde mij dat zijn auto ook een ratel heeft, maar dat je daar rustig mee kan doorrijden en er niks aan hoeft te doen.

Nu na 2 maanden is het geluid wel weer iets erger geworden en begint het vooral rond de 2900 toeren en boven de 3100 hoor ik het niet meer. Bianca dankje voor je antwoord, maar de uitlaat was volgens de dealer ook nog perfect, dus daar kon het niet aan liggen.

Heeft iemand nog een ander idee?

jvsteenbergen, 11 jaar geleden

Hallo, had vandaag ook zon auto en deed het ook alleen bij koud.
warm liep hij mooi stil, ik dacht zelf aan klepstoters. het er morgen nieuwe olie inzitten en zal dan even kijken of hij het nog doet.

sofiedvrs, 11 jaar geleden

Jonathan, heeft nieuwe olie geholpen of blijft het geluid?

jvsteenbergen, 11 jaar geleden

hey was even dit onderwerp vergeten.
Ja heeft geholpen! En gebeurt wel vaker als de olie wat ouder word, en met nieuwe olie worden ze weer mooi schoon door de dopes in de olie.

Succes ermee

Monteur Senior, 5 maanden geleden

lijkt verdacht veel op het rammelen van je kathalysator of hitteschildje dat om je uitlaat zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.