Peugeot Partner: rechter (electrische) spiegel Peugeot Partner deels niet-werkend

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,
helaas is mijn auto bij een langsparkeervak óf geraakt door een andere auto, óf door een fietser. In elk geval is daardoor de spiegel aan bijrijderszijde naar voren omgeklapt.
Hierdoor is in de binnenzijde blijkbaar iets losgekomen, aangezien ik de spiegel nu enkel nog naar links en rechts kan bewegen, niet meer naar onder en boven (ik hoor het motortje wel).
Kan iemand mij zeggen hoe ik deze spiegel het beste kan demonteren?
Als ik aan de bovenzijde achterlangs het spiegelgedeelte kijk, zie ik twee kleine lipjes die ik met een schroevendraaier zou kunnen op-lichten, echter ze zien er nogal zeer breekbaar uit, vandaar eerst maar de vraag hier gepost.
Groeten en alvast bedankt,
Joop

j0p3Y

Geplaatst door j0p3Y (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Bevestiging van het spiegelglas zit op 2 verschillende manieren, bij de ene zit er als het ware een ring van dun verestaal omheen die achter 2 haakjes gehaakt zit, en bij de andere zit er een ring met 4 inhammen die een klein stukje verdraait moet worden om 4 uitstulpingen op het glas vrij te maken.

j0p3Y (0), 16 jaar geleden

Hier zat het met vier plastic pinnetjes (haakjes) vast die je stuk voor stuk moest verbuigen zodat je per spiegelhoek de gehele spiegel losmaakte.
Heb het inmiddels kunnen loskrijgen en constateer dat een van de getande plastic stripjes enkele tandjes mist. Moet dus vervangen worden.
Iemand ervaring met het demonteren van zo'n spiegelmechanisme cq enig idee waar deze stripjes te bestellen zijn?

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

... ik ben bang dat die niet los geleverd worden. In elk geval niet door de dealer, misschien kun je googelen op het merk van de spiegel. (staat misschien aan de onderkant of binnen kant van de behuizing)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum