Peugeot 309: remblokken vervangen

Bouwjaar: 1989

Ik heb een oude peugeot 309 en probeer daarvan de remblokken op de voorwielen te vervangen. Nu zit ik met een probleem. Ik krijg het niet voor elkaar om de cilinder die tegen de remklauw aandrukt weer terug naar binnen te duwen. Hierdoor krijg ik de nieuwe (dikkere dan de versleten remblokken) remblokken er nietm meer tussen. Ik heb al geprobeerd om de leidingen voor de remvloeistof los te halen om zo de hydrolische druk van het systeem af te halen, maar als ik dan kracht zet op de cilinders druppelt de remvloeistof maar heel langzaam uit de leiding. Kan iemand mij helpen? Is er een manier om de hydrolische druk van het systeem te halen zodat ik de cilinder weer naar binnen krijg?
of is er een andere manier om die cilinders weer terug te krijgen zodat er meer ruimte is voor de nieuwe remblokken?
alvast bedankt!

gr Björn

Bjornw

Geplaatst door Bjornw (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jos5955 (0), 18 jaar geleden

Je kunt proberen ze met een waterpomptang terug te knijpen.

JERRYB5416 (0) PRO, 18 jaar geleden

remklauw demonteren en met terugstel gereedschap terug drukken,of met een grote lijmtang
veel sces jerry

Bjornw (0), 18 jaar geleden

is het dan noodzakelijk dat ik de remleidingen loskoppel zodat er geen druk meer op het hydrolisch systeem staat, of maakt dat niet echt uit?

Is het normaal dat je heel erg veel kracht moet zetten om die cilinder naar binnen te krijgen, of kan het zo zijn dat er iets mis mee is?

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er moet wel wat kracht gezet worden maar toch niet overdreven veel. Ik denk eerder dat uw cilinder vast zit door roest binnenin. Even de cilinder er uit drukken door op het rempdaal te drukken en dan met een nieuwe kit terug monteren na eventueel opschuren met P 1000 en zuiver maken van boring. Zuiger en nieuwe dichting eerst licht insmeren met remvet, daarna alles ontluchten zogauw de nieuwe remblokken er in zitten.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar denk er wel om, remmen zijn een veiligheiditem,als je niet weet wat je doet laat het dan aan een prof. over.Ik moet er niet aan denken dat mijn dochtertje net oversteekt als jij eraan komt zonder remmmen.

Beunhaas (540) PRO, 18 jaar geleden

Hendrik heeft het bij het rechte eind:demonteren , schoonmaken en met remcylinderpasta weer monteren.
Na aansluiten remslang ontluchten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum