Peugeot 309: Koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 2005

Sorry bij de vorige geen artikel bijgezet

Hallo,

Het volgende doet zich voor. Na een klein stuk rijden van ongeveer 6 km heb ik de auto stil gezet en wilde hierna de auto naar binnen duwen. Maar toen zag ik koelvloeistof onder het blok liggen tpv het uitlaat spruitstuk onder het koelvloeistof resevoir. Hierna gekeken en dacht eerst dat het een slangklem was die niet goed klemde, hier een nieuwe opgezet. En iets koelvloeistof bijgevuld, maar een week later weer koelvloeistof verlies en rook onder de kap tpv uitlaatspruitstuk.
De auto rookt verders niet en geen olie in het vloeistof resevoir. Het vreemde is dat het tot nu toe alleen is gebeurt bij stilstand of als ik de motor uitzet, en de temperatuur blijft ook goed rond 75 graden.

Ik kan alleen wat drupels waarnemen aan de kant van het uitlaatspruitstuk aan de onder van het blok waar volgens mij het koelwaterflens zit en een aantal leidingen bij elkaar komen.


Iemand een idee wat het kan zijn?

309gti16 1.9

Groeten

Lion1

Geplaatst door Lion1 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

je moet eens kijken naar de waterpomp en er zit achter op het blok een huis geschroevd die willen ook wel eens gaan lekken

Lion1 (0), 18 jaar geleden

hallo, ik heb de oorzaak gevonden. Het is een gaatje in de slag, naar het koelwaterhuis. Valt allemaal geluk mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.