Peugeot 306: Remmen schokken

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,
Heb bij mijn peugeot 306 break 1600 benz. schokken bij het hard afremmen boven de 80 km p. u,
en daarom de remschijven laten vernieuwen en ook nieuwe voering er op. maar bij het rijden boven
dee 80 kmh stottert hij toch weer,
waar kan dit eventueel aan liggen?

Gr. Frans

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo

Geplaatst door dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Zitten je wielen wel goed vast ? Het kan zijn dat het wiel over de naaf heen en weer glijdt als je stevig remt.

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0), 16 jaar geleden

alles in een paar maanden tijd, had een bijgeluid vooral als ik de koppeling intrapte (de voorwiellagers laten vervangen en het was verholpen) verder heb ik ook de banden vervangen. op een gegeven moment ging hij behoorlijk schokken bij het remmen (Ze hebben daarom de schijven en de voering vernieuwd) enik had op een gegeven moment geen remlichten meer (nieuwe remschakelaar er in laten zetten) en nu voel ik het weer schokken als ik behoorlijk afrem na ongeveer 80 kmh, ik voel geen speling op mijn stuur ofzo onder het rijden.

Frans

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

wellicht weer een slinger in de remschijven...

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Wat bedoel je precies met schokken ? Is het zo dat je één keer een harde mechanische schok voelt op het moment dat je de rem intrapt of voel je continu schokken tijdens het remmen ? Zijn deze schokken regelmatig en afhankelijk van de snelheid (kromme remschijf bijv.) of onregelmatig ?

Waar heb je zelf al naar gekeken? Zit alles goed vast (wiel, remklauw, schijf), in welke staat zijn de remblokken en schijven, als je het wiel met de hand ronddraait loopt hij dan vrij of zijn er punten waar de rem aanloopt ? of loopt de rem continu aan ? Worden je remmen heet tijdens het rijden, ook als je niet remt?

Zit er ABS op jouw auto? Kan het zijn dat de ABS van slag is ?

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0), 16 jaar geleden

Hoi, het schokken is als je een snelheid hebt van pakweg 80 kmph en je remt dan stevig dat hij dan continu schokt alsof er kromme schijf op zit, de monteur vertelde dat het aan de schijven lag vandaar dat ik 2 weken terug er nieuwe schijven en blokken er op laten zetten, maar daar heeft het dan toch niet aan gelegen, want hij doet het nog steeds, verder zit er ABS op de auto. heb ook al contact opgenomen met de monteur, en die zou het hier en daar nog eens navragen wat het zou kunnen zijn. vandaar dat ik het probleem ook maar op dit forum heb gezet om eventueel wat meer tips te kunnen krijgen waar het aan zou kunnen liggen!!
Gr. Frans

rubenrispens (0), 16 jaar geleden

Nieuwe wiellagers geef je aan.
Hebben ze deze niet scheef op de naaf geperst? Komt vaker voor. Dan gaan je remschijven lingeren en trilt de auto als je remt.

dupl-u-19625-5dd148d1c436b+fraloo (0), 16 jaar geleden

Heb dus inmiddels de nodigge sugestie`s ontvangen wat het allemaal eventueel de oorzaak zou kunnen zijn, alle sugestie`s zijn van harte welkom, maar met deze kan ik in ieder geval de monteur aan het werk zetten om dit eens te bekijken, heb ik resultaat dan laat ik het in ieder geval weten

gr. Frans

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Als er iets bijvoorrbeeld aan rubbers in de ophanging niet goed is kan het zijn dat daardoor de schijven verkeerd belast / verhit worden waardor het probleem steeds terugkomt. Ligt dan niet aan de schijven dus

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.