Peugeot 0: remschijven Peugeot 306 1996

Bouwjaar: 2006

Hallo,

Mijn zoon wil van zijn Peugeot 306XS van 1996 zelf de remschijven gaan vernieuwen.
Wie heeft er nog "gouden tips" voor hem om speciaal op te letten tijdens dat klusje ?

vr.groet,
Eduardo

Eduardo

Geplaatst door Eduardo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat ie ook de remblokken moet vernieuwen! Wees altijd serieus bij het werken aan remdelen. Alles goed vast zetten en borgen waar nodig.
En ff de transport laag verwijderen voor montage.

Sytze

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Kijk eerst of je alle benodigde gereedschappen hebt. Mijn remklauwen (406) zitten vast met torx bouten. Die zijn zo groot dat ze niet in het normale bitsetje zitten. Bij het monteren van de schijven zorgen dat de raakvlakken waar de schijf tegen as komt te zitten goed schoon zijn. Een zandkorel zou al voor een slingering kunnen zorgen met als gevolg kromme schijven en trillen tijdens het remmen.

Bij het terugduwen van de cilinders het remvloeistof peil in de gaten houden, met nieuwe schijven en blokken zou het reservoir kunnen overlopen.

En als de nieuwe blokken en schijven er op zitten VOOR je gaat rijden minimaal 15 keer het rempedaal intrappen met draaiende motor. Zodra het pedaal weer hard aanvoelt pas gaan rijden. En de eerste meters even langzaam en de rem testen.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Als eerste moet je de remklauw losmaken. Niet laten hangen aan de remleiding, maar met een ty-rapje ophalen aan de veer.
En ja, die kleine torx boutjes kunnen goed vast zitten. Het beste is een slag schoevendraaier met torx bitje, maar de meeste mensen hebben dat thuis niet. NIET gaan klooien met een platte schroevendraaier, je raakt dan alleen verder van huis. Even een klap met slagkoper op de kop kan ook wonderen doen. Zoals reeds vermeldt pasvlakken GOED reinigen en blokken meevernieuwen. Ook rustig remmen de eerste 1000 km.
Aanhaal momenten kan ik je ook nog vertellen als je een motortype aan kunt geven en tevens een momentsleutel hebt.
Belangrijkste: als je het niet vertrouwd, gewoon bij de vakgarage laten doen en geen risico nemen met de remmen!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.