Peugeot 0: trillend stuur rond 130, remschijven steeds krom: HELP!

Bouwjaar: 2006

Na een half jaar en 25.000 km zijn we (nog steeds garantie maar we worden het zat) aan onze 4e set remschijven voor toe. Km. stand auto 150.000. Nog nooit eerder meegemaakt. Dit is onze 7e Peugeot maar mogelijk de laatste.
Daarnaast trilt het stuur rond de 130. Auto laten uitlijnen, wielen balanceren en opnieuw. Michelins (standaard maat 15") laten monteren en weer balanceren, en later opnieuw. Discussie met dealer over onze lm velgen (Profile gekocht) afgesloten door onze stalen velgen met winterbanden er weer even onder te zetten (bij 35 graden). Stuur trilde toen ook rond de 130. Dealer heeft eigen set velgen getest en ook daarmee trilling geconstateerd. Ligt dus aan de auto. Vervanging van een rubber daags voor vertrek vakantie leek te helpen, maar bij aankomst in Oostenrijk was de trilling al aan het terugkomen. Weten niet of er relatie is tussen steeds kromme remschijven en trilling rond 130 km/u. Verwachten beter van auto van dit kaliber en verwachten dat dealer problemen definitief op lost want kost teveel tijd en ergernis en extra kosten zo.
Iemand ervaring met deze, naar het schijnt veel voorkomende problemen en misschien lijst van punten waarmee oorzaken kunnen worden uitgesloten / gevonden? Nog even en we gaan via rechtshulp koop terugdraaien en ander merk zoeken, en dat terwijl de 307 best een heel mooie en goed uitgeruste auto is. Alvast bedankt!

307 breaker

Geplaatst door 307 breaker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

307 breaker (0), 17 jaar geleden

Ik had echt ingevuld dat het een 307 was, 2.0 HDI break van maart 2003

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.