Peugeot 309: remverschil achter

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Tijdens de APK-keuring bleek dat er achter een remverschil was van meer dan 30%, zowel bij gebruik van voet- als handrem.
Nu heb ik al de WRC (wielremcilinders) en de remschoenen vervangen, helpt niet. Vorig jaar zijn voor de APK de handremkabels beide vervangen, daar kan het ook niet aan liggen, want bij de voetrem heb ik het probleem ook. Zojuist heb ik de remtrommels van links naar rechts en vice versa omgeruild, zonder resultaat... Iemand nog een idee om mijn semi-klassieker door de APK te krijgen? Bij voorbaat dank.
[url=http://postimg.org/image/ek1vlzytb/][img]http://s11.postimg.org/ek1vlzytb/IMG0018...[/img][/url]

burtonrijder

Geplaatst door burtonrijder (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 11 jaar geleden

Beetje vreemd dat het zowel op de voet als handrem zo is .
Handrem is mechanisch en voetrem hydraulisch.
Afstelling is wel goed , automatische remsteller is gangbaar?

burtonrijder (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. de remstellers zijn gangbaar. Ik meldde dat het geen resultaat had, maar vandaag is de auto wel door de APK gekomen..., dus heeft het verwisselen van de trommels wel een beetje effect gehad, in ieder geval voldoende om het remverschil tussen de 2 achterremmen onder de 30% te krijgen. Echter blijft het aan me knagen wat het nu toch kan zijn. maar het feit dat ik weer een jaartje met mijn auto verer kan is super! Maar wellicht haal ik de boel binnekort weer eens uit elkaar om te kijken of nog iets kan ontdekken. Het blijft vreemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.