Peugeot 306: reparatie

Bouwjaar: 2000

hallo ik heb mijn auto een grote beurt laten geven nu heb ik een reparatieadvies gekregen waar ik zelf toch mijn twijfels heb ik moet de multiriemen vervangen
cylinderkoppakking vervangen ivm lekkage d-riem
wielremcylinder rubber
afdichtingen wielnaven achter vervangen.dit bij een km stand van 53000km ik heb zeer mijn twijfels bij deze kmstand het koste plaatje is 700euro

jos5925

Geplaatst door jos5925 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dupl-u-5093-5dd147ded315a+diet (0), 19 jaar geleden

Motor veel te heet geworden ooit?
Anders zeker niet normaal cilinderkoppakking 53000km.
Lekkage distributieriem wat bedoelen ze daarmee??

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze motoren willen nog wel eens wat olie lekken via de koppaking aan de kant van de distributieriem.Vraag is hoe erg is het, zweet hij alleen nog maar een beetje zodat het alleen een beetje vochtig is bij de scheiding tussen de kop en het blok of hangen er echt druppels onder de motor, in het laatste geval zou ik het laten repareren in het andere geval zou ik alvast gaan sparen voor de reparatie.Alhoewel het niet verkeerd is om na 5 jaar de distributieriem te laten vervangen.
Lekke wielremcylinders komen van het niet tijdig laten verversen(elke 2 jaar)van de remvloeistof, zou ze beide maar laten vervangen voordat ook de voering nat wordt en de reparatie veel duurder.De afdichtdoppen en moeren van de achterwiellagers moeten bij elke demontage van de remtrommels achter worden vervangen, aangezien de trommels en de naven uit 1 stuk bestaan.Als dit zijn eerste grote beurt is dan is dit kostenplaatje zo gek nog niet, heeft u echter al meerdere grote rekeningen gehad dan zou ik ze eens even naast elkaar leggen om te kijken of er geen dubbele dingen worden gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum