Peugeot 306 XS: startproblemen, herhaaldelijk en zeer wisselvallig

Bouwjaar: 1994

Gezocht: Advies van auto/peugeot 306 XS kenner gevraagd

De peugeot 306 XS van mijn vriend heeft te pas en te onpas startkuren.
De ene keer slaat hij zonder problemen aan, dan weer moet er meerdere keren geprobeerd worden te starten en lukt dat uiteindelijk, ongeacht het weer en ongeacht koude of warme motor. Het komt nu steeds vaker voor. Vanmorgen was hij een kwartier lang bezig met starten.
Het lijkt alsof er dan geen voldoende benzinetoevoer is.
Omdat de garage geen elekronische testapparatuur heeft, hebben ze eerder al op de gok een onderdeel vervangen maar dit heeft niet geholpen. Ze hebben geadviseerd om te komen/bellen op het moment dat hij niet meer aan de praat te krijgen is. Dan kunnen ze blijkbaar beter zien wat er aan de hand is. Dat is lastig want om 5.00 uur 'smorgens met startproblemen is er geen garage open.

Graag advies van een werkelijke autokenner wat dit mankement zou kunnen zijn. Bouwjaar is 1994 en deze kuren duren nu al een paar maanden.

et

Geplaatst door et (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

bobine of bougiekabels.Probeer maar eens met een bloemenspuit de boel een beetje nat te nevelen en je zult zien dat hij niet aanslaat.

et (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de tip

et

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.