Peugeot 406: resonantie

Bouwjaar: 2000

Heren Techneuten,

Ik heb al een paar keer aandacht gevraagd voor een irritante resonantie zo rond de 2000 tot 2500 toeren. Het lijkt uit de plastic kast te komen waar de distributie in zit.Althans het wordt hierdoor versterkt. Eerst dacht ik dat het de trillingsdemper van de krukaspoelie kon zijn, maar die zit er kennelijk niet in. (EW 7 motor) Er zit echter wel een trillingsdemper in het kamwiel van de nokkenas aan de uitlaatzijde. Hebt u als kenner hier wel eens mee te maken gehad dat die trillingsdemper kapot gaat? IK bedoel komt dit wel vaker voor? Een bekend zwak punt wellicht?

Ben benieuwd naar uw reaktie.

gr.

Cees

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

geen trillingsdemper Cees, wel een apparte naaf vogens mij maar ik kijk voor de zekerheid nog even.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Cees,is je uitlaatsysteem wel goed uitgelijnt ? Geen rubbers onder spanning etc? Bij de ew7 en ew10 komt het ook wel eens voor dat dat het uitlaat spruitstuk luiddruchtig is (losse schotten).
Groeten Toni.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Cees geen trillingsdemper te vinden...

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Probleem is nog niet opgelost.

Bij de citroen site was een eigenaar (topic 19-02-2005 klapperende disriem) van een picasso 1.8 (zelfde motor) behept met hetzelfde probleem. (zijn auto dan...) Bij hem is een kamwiel vervangen waarin wel een trillingdemper zat. Niet terug te lezenin het topic, hij heeft me dit gemaild. Probleem zo goed als weg. Over 10000km laat ik de distributieriem vervangen en het kamwiel. Ik vermoed dat het probleem dan wel over zal zijn.

gr.

Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.