Peugeot 406: achterruit verwarming

Bouwjaar: 1996

geconstateerd dat de onderste 5 draden van de achterruitverwarming niet meer functioneren. Dealer heeft hiernaar gekeken, en ziet geen andere mogelijkheid dan de achterruit te vervangen (andere oplossingen niet afdoende). Volgens hem lijkt het erop dat de draden "gecorrodeerd/weggevreten" zijn......

Er zit er op de auto nog bovag-garantie, maar daarin staat bepaald dat de achterruitverwarming nog "functioneel" moet zijn.

Nu is de dealer niet bereid om de achterruit te vervangen (volgens garantie) want de verwarming zou nog functioneel zijn
. Hij geeft ook aan dat er geen andere oplossingen voor hande zijn. Daarom dit bericht.

Is er iemand die nog een oplossing voor dit probleem (lijmen mbv geleidende pasta helpt niet). Ten tweede wil ik jullie advies vragen in hoeverre het redelijk is dat de dealer dit 'gebrek"niet wil repareren. Alvast bedankt!

Arjan

jabijl

Geplaatst door jabijl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RAH (0), 19 jaar geleden

Ik heb ooit een 309 gehad waarvan ook 3 of 4 draden van de achterruitverwarming het niet meer deden. Daar was duidelijk te zien dat de draden "versleten" waren. Ik heb met een zilverkleurige verf de draden weer kunnen maken. De verf was speciaal voor dit soort doeleinden (geleidend dus). De weerstand van de verf was wel hoger dan van de draden (bij een beslagen ruit zag je duidelijk dat bij het herstelde stuk de ruit sneller helder werd). Ik was er toen erg gelukkig mee.

Ik heb overigens ook wel eens bij een halfords of zo een achterruit verwarming gezien die je op de ruit moet plakken. Volgens mij ziet dat er niet uit en of het werkt weet ik ook niet.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Zou er een "zaak" van maken als ik jou was.Je kunt met beslagen achterruit toch niet kort achter de auto kijken.En het zal maar jou kind zijn wat net achter je auto loopt als jij achteruit gaat rijden.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

de meeste autoverzekeringen dekken ruitbreuk , daaronder valt ook het achteruit.

en als je nou ook nog even iemand zoekt die je eigen risico betaaldt, en die zijn er zeker wel.

carglass niet, maar de kleinere bedrijfjes willen nog weleens iets doen.

dus de goedkoopste oplossing is de ruit even "iets" helpen en claimen bij verzekering.

met een klein tikje op je ruit ben je van al je ergernissen af.

jabijl (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips.

Waarschijnlijk zal ik eerst proberen om via de bovag garantie te claimen. Lukt dit niet, dan zal ik zeker aan de andere oplossingen denken.......

Mickey7837 (0), 19 jaar geleden

Bedankt Arie!

De verzekering was al niet goedkoop maar door geintjes zoals die van jou wordt iedereen hier straks uitgemolken.
Er zijn altijd andere manieren om een oplossing te bedenken.

jabijl (0), 18 jaar geleden

vandaag geconstateerd dat ik in gebreke ben gebleven over de oplossing van dit euvel:

Na de dealer gewezen te hebben op zijn verplichtingen betreffende de garantie heeft deze de ruit kostenloos vervangen.

Al met al een rima service, ondanks het voorafgaande gesteggel over wel/niet onder de garantie vallen van achterruitverwarming

gr, Arjan

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.