Peugeot 206 SW 2004: Richtingaanwijzer valt uit of knippert met dubbel tempo

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Ik ben nieuw hier, dus hallo!

Ik heb een probleem met mijn Peugeot 206 SW uit 2004. De richtingaanwijzer stopt na 3 keer met knipperen, maar de schakelaar slaat niet uit. Als de koplampen op dat moment uit staan springen deze plots aan. Als ik de richtingaanwijzerhendel iets verplaats of vasthoud begint de richtingaanwijzer soms weer te knipperen. Op andere momenten knippert de richtingaanwijzer met dubbel tempo.

Onder de meeste vergelijkbare beschrijvingen op dit forum staat dat de COM2000 met daarop de bediening van de lichten en ruitenwissers moet worden vervangen. Dit heb ik reeds geprobeerd, met een deel van de sloop, maar de klachten bleven hetzelfde. Komend weekend probeer ik het nog eens met een gloednieuwe console, maar ik dacht: misschien maar even hier vragen of iemand anders een suggestie heeft.

Een andere oplossing die ik voorgesteld zie worden is dat de BSI of body computer moet worden vervangen.

Een man van de ANWB heeft de computer uitgelezen. De screenshot hieronder komt uit dat rapport. Ik kan er niet veel mee, maar misschien iemand van jullie wel?

Bij voorbaat dank!

hubretoef

Geplaatst door hubretoef , lid sinds 9 maanden geleden

1 Reactie

hubretoef, 8 maanden geleden

Ter opvolging voor mensen die in de toekomst hetzelfde probleem hebben: ik heb een nieuwe unit met stuurkolomschakelaars gekocht (COM2000), en de problemen zijn verholpen. Het knipperen in dubbel tempo had te maken met sluiting in het achterlicht. Het achterlicht ging uit als de richtingaanwijzer aan ging. Dit was verholpen na het vervangen van de twee lampjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.