Peugeot 206 2000: Uitschakelen injectors

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hoe schakel je de injectors uit? Dit omdat ik de auto op LPG wil zetten. Heb gezien dat bij de injectors de volgende kleuren draden zitten. Bruin, paars, zwart en wit. Aan de bak en distributiezijde zitten de zwarte. Lijkt mij aarde draden. Als je deze onderbreekt, 1 van de 2 schakel je dan de injectors uit?

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

lange-frans (0), 2 jaar geleden

als je lpg in laat bouwen bij gas-boer zetten ze er een officieel systeem met een besturings-kastje in die dat zelf regeld . auto start nl op benzine en schakeld dan over op gas. ......zelf gas inbouwen op de manier die jij bedoeld kan niet en krijg je bovendien nooit goed gekeurd bij de RDW.

Pakreel (0), 2 jaar geleden

Ik weet dat dit bij een p205 wel kan, wel monoinjectie, maar dat lijkt mij niet anders dan bij multi injectie. Het is niet de vraag of de RDW het goed vind maar welke kleur draad onderbroken moet worden om de injectors uit te schakelen.

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Tja, uitschakelen van de injectors gaat niet vanwege een technische reden. De gas-computer gebruikt het inspuitsignaal om uit te rekenen hoeveel gas er ingespoten moet worden.
Daar wordt dat extra besturingskastje van de LPG installatie voor gebruikt. Dat dient er ook voor om de motor-computer voor de gek te houden en geen foutcodes op de benzine-injectoren te zetten.
Ook is het hierdoor mogelijk om op benzine te starten en later over te schakelen naar gas (G3).
Zo'n G3 systeem levert je wel een korting op van ongeveer 300 euro op jaarbasis t.o.v. oudere gas systemen.

Pakreel (0), 2 jaar geleden

Nooit last van gehad bij een P205. Daar moest het oranje draadje naar de monopoint onderbroken worden. Dus dat zal bij de P206 wel eenzelfde manier werken. De vraag gaat dus niet over bijzaken maar welke draadje moet je onderbreken om de injectors uit te schakelen. Welke kleur draad, Zwart, bruin wit of paars, als ik het goed heb.

Pakreel (0), 2 jaar geleden

Oldford je hebt gelijk. Het is niet gelukt zoals ik wilde.

Pakreel (0), 2 jaar geleden

Een 205 heeft geen besturingscomputer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum