Peugeot 206 2000: Km.teller

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Snelheidsmeter & toerenteller werken het niet. Toerenteller doet het al langer niet meer. Sensor bak door een goede vervangen, geen resultaat. Dashboard display waar de metertjes en de km.teller en toerenteller zitten vervangen door een ander van hetzelfde type. Km.teller werkt nog niet. Waar heb ik niet aan gedacht?

Pakreel

Geplaatst door Pakreel , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

lange-frans, 4 maanden geleden

snelheid/rpm sensor defect?

Pakreel, 4 maanden geleden

Lange-frans. snelheid/rpm sensor defect? Dit had ik al in de vraagstelling gezet. Een andere, ik weet dat deze werkte voordat ik deze uit de versn.bak haalde er in gezet, maar het probleem bleef. Ben nu bezig met de zekeringen, daar is volgens mij ook niets doorgebrand. Mogelijk weet jij wel welke zekering de km.teller aanstuurt?

Pakreel, 4 maanden geleden

Ondertussen ook de zekeringen nagelopen, ook die onder motorkap bij de BSI. Geen doorgebrande.

Beste antwoord, geplaatst door Pakreel, 4 maanden geleden

Opgelost. De motortjes van de toerenteller en snelheidsmeter, zijn dezelfde, vervangen. Wees voorzichtig met het demonteren van de delen van klok en kijk uit voor de flatcable die het display van de km.stand aanstuurt. Zeer kwetsbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.