Peugeot 807: RT3 ventilator probleem

Bouwjaar: 2005

Ik ben sinds enige tijd de gelukkige bezitter van een 807. Sinds afgelopen week heb ik echter een vervelend probleem: het ventilatortje dat naast de RT3 zit, draait namelijk opeens continu op volle snelheid als de sleutel niet in het contact zit (dus had ik van de week een lege accu) en juist niet als de sleutel wel in het contact zit. Hij geeft dan een tikkend geluid en beweegt een klein beetje maar draait niet. De RT3 schakelt zichzelf dan uit na ca. 25 seconden, met als melding 'om beschadiging te voorkomen'. Dit gebeurt ook wanneer ik het ventilatortje helemaal verwijder (om te voorkomen dat de accu weer leeg gaat).
Het condensatortje van de ventilator heb ik al vervangen, maar dat mocht niet baten. Wanneer ik de bedrading die naar de condensator loopt aan elkaar knoop, stopt de ventilator wel met draaien zonder dat de sleutel in het contact zit, maar blijft de RT3 zichzelf uitschakelen. Ik heb nog een RT3 voor onderdelen (moest al eerder de cdrom speler omruilen), maar hierbij is het probleem precies hetzelfde.

Wie heeft hier een idee over?

groeten Arie

Arie_S.

Geplaatst door Arie_S. (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat is de software versie?
Er zit ook een omruil systeem op volgens mij. De kosten ervoor weet je dealer wel,
succes gr jw

Arie_S. (0), 8 jaar geleden

De softwareversie is 5.52

Omruilen heeft niet mijn voorkeur, omdat ik nog een RT3 toestel heb, waarbij het probleem precies hetzelfde is: dus de ventilator draait volop en trekt de accu leeg als de sleutel niet in het contact zit en draait niet en schakelt de RT3 uit als deze er wel in zit.

j@n-willem (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoi arie,
6.63 is de laatste recente versie voor de rt3.
Probeer dat eerst eens, anders wordt het toch een reparatie ben ik bang.
Succes gr jw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.