Peugeot 307: Ruitensproeier werkt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ruitensproeier van zowel voor als achter en koplampen werkt niet.
Als op de stekker van de zekering kast spanning wordt gegeven naar de ruiten sproeier pomp (groene stekker) werkt deze links of rechts om dus voor of achter.
Ook de koplampsproeiers werken als deze stroom worden gegeven op de betreffende draden van de stekker in de zekering kast.
Bij het bedienen van de sproeier schakelaar gaan wel de ruitenwissers draaien. De bm34 (zekeringkast) reeds vervangen. Wie kan mij verder helpen ?
Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet, Jan.

mechanicjan

Geplaatst door mechanicjan (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Jan, bij systeem met koplampsproeiers zijn er 2 pompjes volgens het schema. Je weet ook dat voor de werking van de koplampsproeiers de verlichting aan moet staan op stand dimlicht? Pompje sproeier voor en achter loopt via zek F14 in BM34 en bij het volgen van koplampsproeiers op schema, zou dit lopen via zekering F7 in BM34.
Heb je de mogelijkheid om met diagnose apparatuur te controleren of signaal afgegeven wordt door COM2000 bij bedienen van de sproeier?
Heb het schema op de gok gezocht vanwege het ontbreken van een VIN no.

mechanicjan (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaat eerst de spoeier schakelaar die wel werkt anders zouden de wissers niet gaan draaien daarna naar com 2000 en dan naar bm34. Dus tussen schakelaar en bm34 zal wel ergens de fout zitten. Maar voor verdere diagnose moet ik naar de dealer. Heel toevalig van de week nog een 307 met het zelfde probleem.
Bm 34 vevangen en het spul werkte weer.
Maar omdat de klant zijn auto moeilijk kon missen en hij 13 januari op wintersport ging heb ik 2 relais in de zekeringkast gezet . Een relais stuurt de ruiten sproeier en de tweede de wissers. Massaschakelend drukschakelaartje op het dashbord en de ruitensproeiers doen het in iedere geval weer.
Hij stuurde afgelopen vrijdag een sms dat hij het eigenlijk wel prima vond dus ik hoor als hij terug is wel of ik er nog iets aan moet doen.

bedankt,
Grtjs Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum