Peugeot 306: ruitenwisserprobleem: welk relais? (zie foto)

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD

Ik heb een probleem met mijn ruitewissers voor. Het probleem heb ik hier ook al eens eerder beschreven gezien.

De interval stand doet het niet, en in de andere standen gaan de wissers bij uitschakelen niet terug in de ruststand. Een van de wissermotoren
is reeds vervangen, en ze staan beiden goed afgesteld. Ook de schakelaar lijkt in orde.

Nu lijkt het erop dat het de interval relais is, echter ik kan nergens vinden welke relais dit is. Ik heb even een foto gemaakt van het zekering/relais bord. Kan iemand me helpen met het vinden van het intervalrelais voor de ruitenwissers.

[img]http://lh6.google.nl/huibvb/R7CqumTvJaI/...[/img]



Ik zie 6 relais zitten, maar geen flauw idee welke dus voor het interval van de ruitenwissers zorgt....

Hupie

Geplaatst door Hupie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

huib ik denk de grijze links als je hem er uit trekt dan moet er een klein pennentje bij zitten dus alle zijn groter en er zit een kleine.

groetjes jan.

Hupie (0), 16 jaar geleden

Dank je Jan,

Ik zal vanmiddag even zien of ik zo'n exemplaar op de kop kan tikken en het uitproberen!

Mvgr,

Huib

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ruitenwisserrelais is blauw van kleur, en zit meer naar achteren

Hupie (0), 16 jaar geleden

Nu, ik heb dus eens even gekeken. Ik heb de motor van de achterwisser eens losgemaakt en het relais dat daar zit eruit gehaald (zou dezelfde moeten zijn als voor de voorwisser). Dat is inderdaad een felblauwe, met 6 pennetjes.

Nu zag ik dus op het zekeringenbord voorinhelemaal geen felblauwe relais, of een relaishouder met dezelfde aansluitpunten.

Zit de relais misschien achter het zekeringenbord? Of misschien bij de schakelaar in de stuurkolom? En nu bedenk ik me ineens dat íe misschien ook in de buurt van de motor van de voorwissers zou kunnen zitten?

Heeft iemand nog een idee??

Alvast dank!! want ik ben het spoor even bijster..

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk voor de zekerheid eens achter je zekeringskast, links rode stokje een stukje er uit trekken, zekering kast iets naar links schuiven en dan isie los. Of kijk er eens onder(moet je wel lenig zijn). je moet een blauwe stekker of relais zoeken (9 polig).

Succes.

Hupie (0), 16 jaar geleden

GEVONDEN!!!!!!!! Inderdaad, helemaal verscholen achter de zekeringkast, en kabelboom lag dus de beruchte blauwe intervalrelais.

Volgende klus: het verwijderen.... Natuurlijk waren de contactjes ietsje geoxideerd, en probeer dan maar eens het relais uit te trekken in een ruimte waar eigenlijk net een kinderhandje in past.......

Een aantal schrammen verder heb ik dus het relais kunnen verwijderen... nieuwe relais erin..

PROBLEEM OPGELOST....


dank voor de reacties!!



(waarom zouden ze het ruitenwisserrelais niet gewoon op het relaisbord hebben geplaatst? Misschien uit geluidtechnische overweging.. ik kan me voorstellen dat een constant getik tijdens regenachtig weer niet ideaal is.)

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Als er oxidatie is heb je misschien waterlekkage denk ik. Kijk eens of er veel bladeren liggen in de paravan onder de ruitewisser motor. Als die vol zit kan het water niet weg en loopt het op een gegeven moment via de grote stekker naar binnen.

Hupie (0), 16 jaar geleden

Het is niet de zekeringkast onder de motorkap.. Het is achter de zekeringkast onder het stuur. De auto is van 1995, dus gewoon door vocht in de lucht kunnen die pinnetjes al iets oxideren. Maar goed.. het is gelukt. Ben allang blij dat ik dat &%&^$relais gevonden heb!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum