Peugeot 306: vervangen gloeibougies?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dT

Mijn nieuwe oude 306 turbodiesel (114.000km!!) van '95 heeft 's ochtends wat problemen met starten. Ik moet meerdere malen voorgloeien en starten voordat de auto start.

De rest van de dag heeft 'ie nergens meer last van. Ik vermoed dat het in dit geval de gloeibougies zijn. In de nauwkeurig bijgehouden onderhoudsboekjes die ik bij de auto kreeg, zag ik dat ze nog niet eerder zijn vervangen.

Is dit iets wat ik zelf kan doen(het is mijn eerste diesel)? Ik bedoel, is het vervangen van de gloeistiften even
genmakkelijk als het vervangen van de bougies van een benzine auto?

Ik hoor het graag..

Hupie

Geplaatst door Hupie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is wel wat meer werk. Er moet o.a. een turboleiding losgehaald worden.

Hupie (0), 16 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reactie. Ik zag inderdaad veel in deze motor moeilijk bereikbaar is. Maar ik denk dat het wel gaat lukken. Ik zie de gloeistiften zitten. Waarschijnlijk moet ook het luchtfilter los, anders krijg ik ze er nooit uitgedraaid.

Beunhaas (520) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Hupie]Hartelijk dank voor de reactie. Ik zag inderdaad veel in deze motor moeilijk bereikbaar is. Maar ik denk dat het wel gaat lukken. Ik zie de gloeistiften zitten. Waarschijnlijk moet ook het luchtfilter los, anders krijg ik ze er nooit uitgedraaid.[/quote]
Luchfilter kan niet, je bedoelt de intercooler.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.