Peugeot 306: Centrale deurvergrendeling linker portier werkt niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

We hebben vorige maand een Peugeot 306 gekocht. Tijdens het inbouwen van de radio bleek de linker speaker niet te werken. Na wat nazoek werk bleek de bedrading in de rubberen doorvoer tussen deur en chassis volledig beschadigd te zijn. Zoals ik her en der al lees is dit een veel voorkomend probleem. Auto terug naar de verkoper. Deze heeft er een nieuwe connector opgezet. Nu functioneert de linker speaker. Echter de CV van de linker portier werkt niet meer op de afstandsbediening. Als je de sleutel in het slot steekt en de deur opent en sluit, sluit en opent alles verder wel normaal. Auto weer terug naar de garage. Deze kan niets vinden: naar zijn zeggen bedrading gecontroleerd, ander motortje op het slot gehad. Nu zou ik zelf wel het een en ander kunnen testen of het motortje met de juiste spanning aangestuurd wordt, maar ik heb natuurlijk geen elektrisch schema van de Peugeot 306 uit 1998. Misschien kan iemand me daarbij helpen.

Dank u

GeertS

Geplaatst door GeertS (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Alleen een nieuwe connector erop zetten zal niet veel helpen, een nieuw kabelboompje zeer waarschijnlijk wel.

GeertS (0), 16 jaar geleden

Is inderdaad een goeie tip, maar aan de connector zit dus ook de bedrading, dus deze is ook al vervangen (en dus ook naar zeggen van de garagehouder gecontroleerd).

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Draadkleuren zijn niet allemaal hetzelfde van vervangende kabelboom. Misschien een omgewisseld. Er zijn ook loze bij.

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

En de rechter ook controleren..

GeertS (0), 16 jaar geleden

Ja, Dank u. Ben ik ook van plan, echter zoals gezegd om ze te controleren heb ik volgens mij het elektrisch schema nodig zodat ik kan zien welke draad op welke pin in de connector moet aankomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.