Peugeot 309: Schakelen gaat soms erg zwaar

Bouwjaar: 1992

Hoi,

ik heb een probleem met een peugeot 309 1.4 benzine. Meestal schakelt de auto prima, maar soms krijg ik hem bijna niet in de versnelling. Als hij dan eindelijk in de versnelling zit dan hoef ik de koppeling maar 1mm op te laten komen om de auto te laten rollen. Alle andere keren moet ik de koppeling tot halverwege op laten komen om de auto in beweging te laten komen. Het probleem doet zich voornamelijk voor in de 1e, 2e en achteruit versnelling. De andere versnellingen zijn nooit een probleem.

Misschien handig om te weten:
- 2000km geleden versnellingsbakolie ververst, nauwelijks metaaldeeltjes aan de vulplug.
- De uitlaat heeft 2 weken af en toe tegen de schakelstang getikt in de 5e versnelling.
- Als de auto in zijn vrij staat en de koppeling omhoog, dan is een geluid licht hoorbaar. Als de koppeling is ingetrapt verdwijnt dit geluid weer.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Toverstaf11661

Geplaatst door Toverstaf11661 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ben bang dat de drukgroep stuk is.

flow (0), 18 jaar geleden

dag oldtimer,ik heb het zelfde probleem,maar inderdaad de druk groep of de veren in de frictie plaat rammelen,ik laat het zo want hij slipt nog niet.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.