Peugeot Boxer 2010: Schakelpook gaat stroever naarmate motor is opgewarmd.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 116

Volgende doet zich voor: Als de wagen nog koud staat kan ik de schakelpook naar links en rechts bewegen en als ik hem loslaat gaat die gewoon uit zichzelf terug naar het midden. Zoals het hoort dus.

Maar als we er even mee aan het rijden zijn (en alles is dus lekker opgewarmd) gaat eea wat stroever. Als we de pook naar links of rechts bewegen blijft die gewoon staan waar we hem hebben losgelaten. Hij gaat dus niet meer terug naar de 'beginstand'.

Ik weet dat de verbinding tussen de pook en de versnellingsbak met een kabelsetje gebeurt. Eerst dacht ik dat er sleet zat op dat setje maar dat verklaart niet echt wat we ervaren.Ik zat eerder te denken aan het stuk dat bovenop de versnellingsbak zit waar de kabels toekomen OF iets in de versnellingsbak zelf. En dat omdat het euvel zich pas voordoet bij warme auto. Of zou het toch in de kabelset kunnen zitten?

Iemand enig idee wat en waar ik het moet zoeken?

Alvast bedankt.

Beire2

Geplaatst door Beire2 (60) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (2375) PRO, 2 maanden geleden

Schakelmechanisme op de bak begint te klemmen, spuit er eens flink kruipolie op , vermoed roest.

    Bedankt, ga ik proberen. Had het vorig jaar al eens proberen smeren maar eerlijk gezegd geraakte ik er toen niet echt goed bij. Ga het deze week nog eens proberen maar ga dan oa het luchtfilter losmaken zo dat ik er beter bij kan. - Beire2 (60), 2 maanden geleden

Highway (180) PRO, 2 maanden geleden

fiat ducato heeft er ook last van. zit in de schakelmech. bak moet uit elkaar.
Smeren kun je proberen/

    Zal eerst de tip van kaleido eens proberen (smeren). Maar als het niet helpt zou het zoals u zegt in de bak kunnen zitten. Vraag is dat als dat zo is ik er gewoon mee kan blijven rijden of gaat eea in de bak na verloop van tijd stuk? Ging sowieso ook de olie van de bak verversen, is dat aan/af te raden want zit al een 130.000 km op. - Beire2 (60), 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum