Peugeot 406: Schok bij gas loslaten en gasgeven

Bouwjaar: 1998

Ik heb hierover al eerder een vraaggesteld, en als antwoord gekregen dat dan de stappenmotor waarschijnlijk vuil of defect/versleten zou zijn.
Hiermee naar de dealer geweest, deze heeft eerst de stappenmotor schoongemaakt, resultaat: geen, wel mijn portemonee dunner geworden.
Later op advies van dealer de stappenmotor laten vervangen, resultaat: geen, wel mijn portemonee nog dunner geworden.
Wat nu? volgens de dealer zou alleen de computer nog verangen kunnen worden, maar ik vermoed dat dan mijn portemonee zo plat wordt als het spreekwoordelijke dubbeltje en verder zonder resultaat. Overigens als een reparatie/onderdeelvervanging door een dealer NIET het probleem oplost, moet je daar dan zomaar genoegen mee nemen. Stel dat ik de computer laat vervangen en het helpt niet, moet ik dat dan gewoon betalen?
Verder doet mijn dealer erg laconiek over dit probleem, letterlijk gezegd: de ene auto rijdt nu eenmaal anders dan de andere auto, neem er maar genoegen mee!
WIE KAN MIJ HIERMEE VERDER HELPEN, KAN HET EEN MECHANISCH PROBLEEN ZIJN (MOTORRUBBERS, KOPPELING, VERSNELLINGSBAK?)

Groetjes,

Wim

wjdejong

Geplaatst door wjdejong (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Wim, je bent niet gebonden aan deze dealer, vraag eens of er iemand anders (andere dealer) een proefrit met je wagen kan maken.

wjdejong (0), 19 jaar geleden

Hallo Oldtimer,

Zal ik zeker doen!
Ik zelf krijg echter steeds meer het idee dat het iets mechanisch is, de koppeling blijkt ook niet 100% meer te zijn en zal waarschijnlijk toch binnen een jaar vervangen moeten worden, kan dit ook een oorzaak zijn?
Groetjes,
Wim

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Tuurluk, maar waarom raden als je door een proefritje duidelijkheid kunt krijgen.

wjdejong (0), 19 jaar geleden

een monteur van mijn dealer heeft een proefrit gemaakt, maar hij vond het niet "schokkend" terwijl ik het als "zeer schokkend" ervaar!
Ik krijg zeer sterk het idee dat ze zelf geen enkel idee hebben waar ze moeten zoeken, waardoor ze zomaar lukraak iets gaan vervangen

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarom nou nog steeds naar JOU dealer, er zijn goedde en goedwillende garage's zat in de buurt die jou kunnen helpen.Zo'n 406 van dat bouwjaar heeft eigenlijk voor niemand geheimen meer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.