Peugeot Boxer: Schokbrekers

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 HDI

Mijn Boxer staat nu bij de garage, vanwege een probleem met de bovenste lagers van de veerpoten. Bij lage snelheden een knoepend geluid en het stuur moest ik handmatig weer in de rechtuitstand draaien.
Nu zegt de garage dat ze zien dat een schokbreker lekt, deze dient vervangen te worden. Maar nu zegt hij dat de andere ook maar beter meteen vervangen kan worden, omdat die kant natuurlijk ook ruim 2 ton heeft gereden.
Ik weet er te weinig van, en wat hij zegt klinkt wel logisch, bovendien heeft hij nu toch beide kanten open liggen en later vervangen zal veel duurder zijn.
Het is trouwens mijn vaste dealer waar ik altijd perfect geholpen ben.
Heeft mijn garage gelijk of is beide schokbrekers vervangen absoluut onnodig?

boxerpiloot

Geplaatst door boxerpiloot (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Jou garage heeft m.i. gelijk. Zeker gezien de km.stand is dit een verstandig advies.

boxerpiloot (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, de klus hebben ze inmiddels uitgevoerd, en mijn vraag is opgelost!

Het verschil in rijgedrag is nu meteen te merken. Niet extreem, maar ik merk wel dat de bus iets strakker rijdt. Vooral de tientallen drempels hier gaan soepeler. Garage was weer erg coulant met de huurauto-berekening, ipv 2 slechts 1 dag berekend, en dan ook nog 107 ipv nieuwe boxer die ik meehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.