Peugeot 306: Schokdemper

Bouwjaar: 1999

Kan ik de achterste schokdemper rechts vervangen met gewoon gereedschap en zoja, moet ik ergens speciaal op letten? Mag ik één demper vervangen, de andere blijkt OK te zijn.

Arie560

Geplaatst door Arie560 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja en nee en ja

Arie560 (0), 19 jaar geleden

OK, Dank u.

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Ik heb beide schokdempers onder de wagen uit gehaald. Als ik ze in de bankschroef zet, dan voelen ze beiden identiek aan. Ze gaan zwaar en gelijkmatig in en uit te bewegen. Er zit geen speling op. Ik heb ooit slechtere gevoeld die nog door de keuring kwamen.Op de autokeuring is de wagen afgekeurd wegens onvoldoende wegcontact rechts achter. Zij noteerden 50 % verschil tussen beide zijden van de wagen!! Kan hier nog iets anders de oorzaak zijn?
Ook beweerde de keurmeester dat de CO waarde wat aan de hoge kant is, nl. 0,90 % ( max.= 0.50%). Kan hier een afstelling voor gedaan worden? Het betreft een TU3JP motor met 70.000km en altijd langere ritten mee gereden. Of zou een benzine additief hier iets aan kunnen verbeteren. De auto heeft wel het feneomeen dat als men bij warme motor het gaspedaal minimaal aanraakt, dan gaat het toerental telkens even fors omhoog (+/- 2000 t/m) terwijl dat normaal niet zo mag zijn.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat verhaal van dat wegcontakt komt mij vreemd voor,het lijkt mij dat ze hier de remwerking bedoelen en dan zal er wel een lekke rem onder zitten, wegcontakt,??hoe testen ze dat????Wat btreft het co. dat zal of de vacuumsensor of de lambdasonde zijn.

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Wegcontact is getest op de schokdempertest. Hier was het verschil in demping ongeveer 50%.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

met a.p.k keuring op schokdemper test bank? heb ik nog nooit van gehoord.

Arie560 (0), 19 jaar geleden

In België wel.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Soms gebeurt het wel eens dat de onderste rubber in de schokdemper speling krijgt, deze is appart origineel te verkrijgen. Wat betreft het vervangen van 1 schokdemper is mijn ervaring op de autokeuring JA indien je hem door eenzelfde vervangt, een originele dus. Nog geen problemen gehad. Plaats wat extra gewicht (+- 25 kg)in het koffer en een volle brandstoftank om naar de keuring te gaan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.