Peugeot 504: schokken

Bouwjaar: 1972

Mijn Peugeot 504 (met van die trapeziumvormige koplampen en zo'n knikje in de kofferbak- 2,0 benzine, minder dan 100.000 kilometer op de teller) rijdt heerlijk op de snelweg, het best met snelheden tussen 140 en 160 k/m per uur. Echter, bij 50, of 80 constant en vooral bij gasgeven/loslaten op lage snelheid schokt hij nogal. (lastig bij het rijden in de stad) Als ik plank gas geef, houdt hij even in en spuit daarna vooruit. Kleppen , ontsteking en carburateur (mengselschroef) heb ik gesteld/ laten stellen. dit heeft niet geholpen. Bougiekabels en bougies heb ik ook al vervangen. Wat kan de oorzaak zijn? Wat me opvalt is dat de motor heel veel toeren maakt als ik de choke aanheb en dat de auto dan ook minder schokkerig rijdt.

stel74

Geplaatst door stel74 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 504? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Zitten er nog contactpunten in of heb je een electronische ontsteking?

stel74 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie! De ontsteking is met contactpunten en die zien er goed uit. Ik heb ze ook met een voelermaatje afgesteld.

master (0), 18 jaar geleden

kijk eens naar je acceleratie sproeier in je carburateur. Wellicht is het busje met het terugloopmechanisme eraf geschoten. als je dan gas geeft duurt het even voordat deze benzine spuit in de carburtateur. je gasklep gaat dan wel open maar geen benzine en dan lijkt het of hij even 'stikt'. Succes

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

ontstekings tijdstip is ook heel belangrijk, iets te laat geeft ook dit effekt

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

STROBOSKOPISCH 5GR/800OMW.
HIER GOED OPLETTEN

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 504 of stel zelf een nieuwe vraag.