Peugeot 406: schokken bij koude motor/deellast

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 66kw

Sinds een paar dagen schokt mijn auto als hij nog koud is. Dit komt eigenlijk alleen voor bij deellast. Motor heeft 183000 km gelopen en moet over een paar duizend kilometer weer een beurt hebben.

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

406rijder (0), 17 jaar geleden

Niemand die het weet?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk een probleem tengevolge van een niet of slecht werkende EGR-klep.

paul,

406rijder (0), 17 jaar geleden

Zou het helpen als ik de egr-klep dan buitenwerking stel. Zo ja, waar vindt ik deze en hoe stel ik hem buitenwerking?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik verwacht niet dat je de EGR uit kunt schakelen bij een peugeot, bij sommige auto's is dit slechts mogelijk, reinigen kan bijna altijd.. bv, in een ultrasoon apparaat.. ze komen er brand nieuw uit... dit zou je kunnen overwegen..

paul,

406rijder (0), 17 jaar geleden

Nu het warmer weer is zijn de problemen bij koude motor verdwenen. Omdat de auto pas over 2 weken een beurt krijgt ben ik benieuwd wat hier nu de oorzaak van kan zijn. Heb de vacuumslang van de egr vorige week er twee dagen af gehad en het leek alsof het beter ging. Later er weer opgezet maar bleef goed.

406rijder (0), 17 jaar geleden

Motor begint nu ook licht te schokken bij warme motor. Lijkt wel een beetje op "zagen". Zou het nog iets anders kunnen zijn behalve de EGR klep?

406rijder (0), 17 jaar geleden

Auto is bij de dealer geweest voor een grote beurt. Geen afwijkingen gevonden, auto rijdt nu ook weer prima. Kan het brandstoffilter de boosdoener zijn geweest?


Gr. Erik

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.