Peugeot 306: Schommelend toerental 306

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Nou heb ik het volgende probleem; klacht was dat de auto tijdens de koudstart rond de 3000 toeren liep. Wanneer de auto op tempratuur is schommelt het toerental van 900/1200 rpm.

Gasklephuis gereinigd, stappenmotor vervangen en opnieuw ingeleerd, bougies vervangen. Na het vervangen van deze onderdelen is de auto niet echt beter gaan lopen.
Bobine/ bougiekabels zijn goed

Wanneer je de motor laat draaien en luistert onder de kap hoor je een zuigend geluid, ik dacht in eerste instantie aan een slangetje dat niet goed bevestigd was. ( valse lucht ) maar heb tot op heden niets kunnen vinden.

Misschien is dit een best bekend probleem bij een van jullie.


Ik hoop op helpende reacties.

Alvast hartstikke bedankt,

Nabil

Nabil B

Geplaatst door Nabil B (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Toch ergens vals lucht, spuit eens met een spuitbus van het een of ander in de buurt van het inlaatspruitstuk bij draaiende motor ??

Nabil B (0), 16 jaar geleden

[quote=oldtimer]Toch ergens vals lucht, spuit eens met een spuitbus van het een of ander in de buurt van het inlaatspruitstuk bij draaiende motor ??[/quote]
Bedankt voor uw reactie! met een bus remmenreiniger ga ik het morgen proberen, als de auto daar dan op reageerd is het alsnog een vacuumslang neem ik aan?

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Jaa als er echt ergens een lek zit zal hij op remmenreiniger heftig reageren

Nabil B (0), 16 jaar geleden

De lek is gevonden, het was het gasklephuispakking die was op enkele plaatsen gescheurd waardoor deze valse lucht aanzuigt.

Bedankt!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.