Peugeot 306: Kloppend geluid achteruit rijden

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Ik heb gister mijn peugeot 306 xn 1.4 opgehaald. Bij het achteruit rijden hoorde ik ineens een kloppend geluid bij het rechterwiel. Ook gaf mijn stuur een tikje op elke klop. Wat ook vreemd is is dat mijn stuur de ene keer heel licht stuurt en dan ineens heel zwaar.

Het is alleen bij het achteruit rijden. Zelf denk ik de homokineet omdat die stofhoes kapot was en is vervangen.

Wie o wie kan mij vertellen wat dit is?

lisette86

Geplaatst door lisette86 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

lisette dat is goed mogelijk maar ga er mee terug en laat het goed nakijken want het hoort niet en zo lijkt me het niet fijn.
als het nagekeken hebben en er is niks tezien dan zouden het misschien de remblokken kunnen zijn of de homokoneet.

groetjes jan.

lisette86 (0), 16 jaar geleden

Er zitten nieuwe remschijven en remblokken op. Ook is de stofhoes van de homokineet vervangen aan de rechterkant, daar waar ik het bonken/tikken hoor. Ik hoor het alleen bij het achteruit rijden en heb ook alleen probleem met het lichte en dan weer zwaar sturen bij het achteruit rijden.

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

dan vermoed ik dat de oorzaak in de remblokken zit want als je achteruit rijdt dan draaid de richting om als de remblokken ouder wortden dus dat er vuil tussen komt wordt dat minder toch adviseer ik je om terug tegaan en zeker niet telang tewachten en het laten controleren zodat je het zeker weet.
wat het sturen betreft daar zal ik beginnen met de rib-riem tespannen of tevervangen want als de grip daar vanaf neemd kun je deze klachten ook krijgen.

groetjes jan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.