Peugeot 206: Schommelend toerental bij 1400 toeren bij leveren van vermogen.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14i

Mijn peugeot loopt stationair goed, maar als je wegrijdt met iets meer dan 1000 toeren bestaat de kans dat het toerental begint te schommelen. Op dat punt loopt het vermogen sterk terug. Voorbeeld: Als je in een file rijdt en je kunt weer een paar meter rijden, geeft je een beetje gas (1100 toeren), als je dan op een iets hellende weg staat zie je al aan de toerenteller dat de toeren van de motor onstabiel wordt. Als je niet de koppeling intrapt schok je van voren naar achteren want de toerenteller zie je steeds grotere uitslagen maken. Bij normaal wegrijden moet je eraan denken dat je meer gas geeft dan die 1100 toeren anders gaat het mis. Een andere oplossing is, heel voorzichtig het gaspendaal intrappen en wegrijden als een oude kerel van 95 jaar. Een computer softwareupdate geeft niet de garantie dat het over is hebben al 2 dealers gezegd. Erg vervelend dus.
Het probleem is op benzine en op gas aanwezig. Wie geeft de gouden tip?

Mcgyver

Geplaatst door Mcgyver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Is de auto al uitgelezen?

Mcgyver (0), 17 jaar geleden

De auto is al eens uitgelezen en vermeld helaas geen storingen. Daarom is het voor de twee peugeot monteurs die ik heb bezocht van 2 verschillende bedrijven een ?

Mcgyver (0), 16 jaar geleden

Na twee dagen zoeken door een volhouder in de software, blijkt dat er één censor van de vier een afwijkende waarde heeft. Dit is op te lossen door een hoog geclassificeerd iemand die de software kan aanpassen van de boordcomputer. Een complete software update geeft het risico dat het probleem verschuift naar een andere censor.

Mcgyver (0), 16 jaar geleden

Doordat steeds het motorstoringslampje gaat branden en volgens de computer aangeeft dat er geen storing is, heeft men nieuwe software geladen. Het lampje brandt nog steeds direct na het starten maar het onstabiele lopen iets boven de 1100 toeren van de motor is opgelost.
In een file rijden geeft wel ergenis maar nu niet meer met het toerental gelukkig.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je een 1.4 8 klepper of 1.4 16 klepper ? Bij de 8 klepper zorgt de bobine wel eens voor de meest vreemde storingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.